Cukinia i cykoria z sosem z czarnych oliwek
Przepis cukinia i cykoria z dressingiem z czarnych oliwek mogą być wykonane w około 20 minut. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, bezmleczny, lacto ovo wegetariański i przyjazny dla fodmap przepis ma 301 kalorii, 5G białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Na 1,62 zł za porcję, ten przepis okładki 28% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jeśli masz ocet winny, sok z cytryny, pastę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako przystawka. 20 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 98%, co jest świetne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Czerwona Cykoria, Grzyby I Cukinia, Kuskus Z Ciecierzycy, Cukinii I Czerwonej Cykorii, oraz Cukinia, Czerwona Cykoria I Krem Z Buraków.
Instrukcje
Cukinię pokroić po przekątnej o grubości około 1 cm. Doprawić i wymieszać z połową oleju. Połowę cykorii. Doprawić solą, pieprzem i cukrem i wymieszać z pozostałą oliwą.
Rozgrzej patelnię, aż będzie bardzo gorąca, a następnie połóż na warzywach w jednej warstwie. Gotować do 10 minut, obracając w razie potrzeby, aż będzie miękka.
Pastę z oliwek wymieszać z sokiem z cytryny, octem i oliwą z oliwek (nie trzeba doprawiać). Posypać warzywa i roztrzepać oliwkami i kaparami, aby służyć. Świetnie smakuje podane z kotletami schabowymi.