Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu kreolskich przepisów, więc spróbuj Crawfish Etouffee. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Jeśli masz seler, masło, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Crawfish Etouffee, oraz Raki Étouffée dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Na patelni z grubym dnem roztop masło i dodaj mąkę, aby uzyskać zasmażkę. Stale mieszaj na małym ogniu, aż przybiera beżowy kolor i traci mączny smak; około 30 minut. Gdy zasmażka się skończy, wymieszaj warzywa, boczek i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Pietruszka-nać
Masło
Boczek
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj piwo, sok z małży, liść laurowy, przyprawy i pół na pół. Wymieszać i przykryć garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Małży
Przyprawy
Liście Laurowe
Piwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
3
Niech gotować na wolnym ogniu przez 30 do 45 protokół. Zbliżając się do końca czasu gotowania, dodać wstępnie gotowane raki i podawać na ryżu.
Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet to moje najlepsze propozycje dla Raków. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.