Crawfish Etouffee

Crawfish Etouffee
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu kreolskich przepisów, więc spróbuj Crawfish Etouffee. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 465 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.3 za porcję. Jeśli masz seler, masło, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 8 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 44%, co jest solidne. Spróbuj Chleb kukurydziany z serem Jalapeno z rakiem etouffee, Crawfish Etouffee, oraz Raki Étouffée dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Na patelni z grubym dnem roztop masło i dodaj mąkę, aby uzyskać zasmażkę. Stale mieszaj na małym ogniu, aż przybiera beżowy kolor i traci mączny smak; około 30 minut. Gdy zasmażka się skończy, wymieszaj warzywa, boczek i pietruszkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
MasłoMasło
BoczekBoczek
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj piwo, sok z małży, liść laurowy, przyprawy i pół na pół. Wymieszać i przykryć garnek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MałżySok Z Małży
PrzyprawyPrzyprawy
Liście LauroweLiście Laurowe
PiwoPiwo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Niech gotować na wolnym ogniu przez 30 do 45 protokół. Zbliżając się do końca czasu gotowania, dodać wstępnie gotowane raki i podawać na ryżu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RakiRaki
RyżRyż

Wyposażenie

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekany boczekposiekany boczek1Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)Worek 16 uncji Świeże/mrożone warzywa mieszane (marchew/kukurydza/fasola szparagowa/groszek)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1/2 funta posiekanego plamiaka1/2 funta posiekanego plamiaka1stick2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Przyprawa CajunPrzyprawa Cajun1szczyptacayennecayenne2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiseler pokrojony w kostkęseler pokrojony w kostkę9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonamikrewetki (21 do 25 sztuk), obrane i pozbawione żyłek, z ogonami6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyRyż gotowany, do serwowaniaRyż gotowany, do serwowania454Orzechy dowolne (posiekane)precooked crawfishprecooked crawfish1776 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalnamąka uniwersalna1oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, 2 obroty patelni i trochę do skropieniaczosnek mielonyczosnek mielony1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizielona papryka pokrojona w kostkęzielona papryka pokrojona w kostkę2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipół na półpół na pół596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane liście pietruszkiposiekane liście pietruszki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczerwona papryka pokrojona w kostkęczerwona papryka pokrojona w kostkę0(może być lub przeglądać)1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's1 szklanka majonezu, takiego jak Hellmann's4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicebula żółta pokrojona w kostkęcebula żółta pokrojona w kostkę

Polecane wino: Chardonnay, Gruener Veltliner, Muscadet, Pinot Grigio, Riesling, Wino Musujące

Chardonnay, Gruener Veltliner i Muscadet to moje najlepsze propozycje dla Raków. Chociaż różne owoce morza mogą z pewnością wymagać różnych win, generalnie ostre, lekkie białe wino lub białe wino musujące zrobią wszystko i nie zagłuszą subtelnych smaków. Lapis Luna Chardonnay z 4.7 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Lapis Luna Chardonnay
Lapis Luna Chardonnay
Skórka pomarańczowa, dojrzały ananas, tosty i wanilia na nosie. Pełnowartościowe, świeże i żywe, z bujną białą brzoskwinią i dojrzałymi smakami jabłek, które prowadzą do pikantnego wykończenia z masłem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia8
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn