Clementine-Tarta Z Kremem Czekoladowym

Clementine-Tarta Z Kremem Czekoladowym
Clementine-Chocolate Cream tarta może być tylko deser szukasz. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 281 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Mieszanka konfitur morelowych, mąki, Skórki Klementynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta czekoladowa z kandyzowaną skórką Klementynki, Tarta Klementyńska Z Białą Czekoladą-Ciasto Z Ciastkami Makadamia, oraz Czekoladowe babeczki z lukrem Clementine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę, 2 łyżki cukru i 1/8 łyżeczki soli wymieszać w misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
4
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Naciśnij mieszankę delikatnie w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Umieścić ciasto w zamrażarce 10 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; odstawić na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto do okrągłej, wyjmowanej patelni z 9-calowym dnem pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
9
Usuń górny arkusz folii. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wchodzisz krawędzie pod. Dno i boki ciasta przebić widelcem; piec w temperaturze 375 przez 20 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Aby przygotować krem do ciasta, połącz 1/2 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i 1/4 łyżeczki soli w średnim rondlu. Stopniowo mieszać w mleku; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Połącz żółtka i jajko w małej misce; wymieszaj trzepaczką do wymieszania. Stopniowo mieszaj około jednej czwartej gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj; dodaj do pozostałej mieszaniny mleka, stale mieszając. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gęsta i kremowa, często mieszając (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
12
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
WołowinaWołowina
13
Wlać do miski; przykryć powierzchnię kremu z ciasta folią. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
14
Połowę roztopionej czekolady rozprowadzić na dnie skorupy. Łyżka śmietany ciasto do skorupy. Ułóż plastry Klementyny na kremie z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
KlementynaKlementyna
CzekoladaCzekolada
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
15
Pędzel konserwuje klementynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
PrzetworyPrzetwory
16
Mżawka pozostała czekolada na tart. Schłodzić całkowicie; pokroić na 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn