Clementine-Tarta Z Kremem Czekoladowym

Clementine-Tarta Z Kremem Czekoladowym
Clementine-Chocolate Cream tarta może być tylko deser szukasz. Na 52 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 281 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Mieszanka konfitur morelowych, mąki, Skórki Klementynki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Tarta czekoladowa z kandyzowaną skórką Klementynki, Tarta Klementyńska Z Białą Czekoladą-Ciasto Z Ciastkami Makadamia, oraz Czekoladowe babeczki z lukrem Clementine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Aby przygotować ciasto, lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
3
Mąkę, 2 łyżki cukru i 1/8 łyżeczki soli wymieszać w misce; pokroić na maśle blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę).
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
5
Naciśnij mieszankę delikatnie w 4-calowy okrąg na wytrzymałej folii z tworzywa sztucznego; przykryj dodatkową folią z tworzywa sztucznego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
6
Rozwałkuj ciasto, wciąż pokryte, w 11-calowe koło.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
7
Umieścić ciasto w zamrażarce 10 minut lub do folii można łatwo usunąć.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
8
Usuń 1 arkusz folii z tworzywa sztucznego; odstawić na 1 minutę lub do giętkości. Dopasuj ciasto do okrągłej, wyjmowanej patelni z 9-calowym dnem pokrytej sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Forma TartaForma Tarta
9
Usuń górny arkusz folii. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Wchodzisz krawędzie pod. Dno i boki ciasta przebić widelcem; piec w temperaturze 375 przez 20 minut. Schłodzić na stojaku z drutu.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
10
Aby przygotować krem do ciasta, połącz 1/2 szklanki cukru, skrobię kukurydzianą i 1/4 łyżeczki soli w średnim rondlu. Stopniowo mieszać w mleku; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu. Gotować 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
CukierCukier
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
11
Połącz żółtka i jajko w małej misce; wymieszaj trzepaczką do wymieszania. Stopniowo mieszaj około jednej czwartej gorącej mieszaniny mleka do mieszaniny jaj; dodaj do pozostałej mieszaniny mleka, stale mieszając. Gotować na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gęsta i kremowa, często mieszając (około 5 minut).
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
MlekoMleko
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
12
Zdjąć z ognia; wymieszać ze skórką i wanilią.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
WołowinaWołowina
13
Wlać do miski; przykryć powierzchnię kremu z ciasta folią. Wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
14
Połowę roztopionej czekolady rozprowadzić na dnie skorupy. Łyżka śmietany ciasto do skorupy. Ułóż plastry Klementyny na kremie z ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do CiastKrem Do Ciast
KlementynaKlementyna
CzekoladaCzekolada
1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego1/2 Opakowania Mrożonego Ciasta Francuskiego (1 Arkusz), Rozmrożonego
15
Pędzel konserwuje klementynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KlementynaKlementyna
PrzetworyPrzetwory
16
Mżawka pozostała czekolada na tart. Schłodzić całkowicie; pokroić na 8 klinów.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn