Batony Lamington
Lamington Bars wymaga około 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 16 g tłuszczu i łącznie 258 kalorii . Ten przepis jest na 48 osób i kosztuje 26 centów za porcję. Jeśli masz pod ręką mleko, mąkę, ekstrakt waniliowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ten przepis podoba się 2 smakoszom i kucharzom. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. To dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską laktoowowegetariańską . Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawy. Wypróbuj LAMINGTON SQUARES , Easy, All-Natural Protein Bars i Raw Vegan Chocolate Nut Bars , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem foremkę do rolady o wymiarach 10 X 15 cali.
Umieść 22-calowy kawałek woskowanego papieru wzdłuż w patelni. Wygładź papier tak, aby pasował do patelni, pozwalając, aby nadmiar zwisał poza brzegi patelni. Posmaruj masłem woskowany papier.
W średniej misce wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól, odstaw.
W dużej misce ubij masło, cukier i wanilię, aż masa będzie lekka i puszysta.
Dodawaj jajka jedno po drugim, dobrze ubijając po dodaniu każdego.
Wmieszaj mieszankę mąki 1/2 szklanki na raz, mieszając dobrze po każdym dodaniu. Wmieszaj posiekane orzechy.
Rozłóż równomiernie na przygotowanej blasze.
Piecz 10-15 minut lub tylko do momentu, aż wykałaczka włożona w środek wyjdzie czysta. Trzymając końce woskowanego papieru, wyjmij spód ciasteczka z foremki i umieść na kratce. Ostudź.
Przygotowanie polewy: w dużej misce wymieszaj cukier puder i kakao, aż nie będzie grudek.
Dodaj wanilię i 4 łyżki mleka.
Dodaj resztę mleka w ilości pozwalającej na uzyskanie gładkiej, kremowej polewy o średniej konsystencji.
Wyłóż dużą blachę do pieczenia papierem woskowanym.
Połóż wiórki kokosowe na dużym talerzu.
Pokrój spód ciasteczka na 48 pasków (1 1/4 X 2 1/2 cala).
Za pomocą widelca nadziewaj prostokątne ciasteczka i zanurzaj je w polewie czekoladowej, pozwalając, aby nadmiar spłynął z powrotem do miski.
Połóż ciasteczko oblane czekoladą na talerzu z wiórkami kokosowymi; za pomocą dwóch widelców obróć ciasteczko tak, aby pokryć je z każdej strony.
Umieścić na przygotowanej blasze do pieczenia i schłodzić, aż lukier stężeje. Przechowywać w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej przez tydzień; zamrozić w celu dłuższego przechowywania.