Ciepłe toffi jabłka z cynamonowymi Twist

Ciepłe toffi jabłka z cynamonowymi Twist
Ciepłe toffi jabłka z cynamonowymi zakrętami to Wegetariańskie przystawka. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1180 kalorii, 5G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz orzeszki ziemne, cynamon, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciepłe Cynamonowe Jabłka, Zwariowane jabłka Pauli, oraz Cynamonowe Twisty dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Jabłka obrać i osuszyć, pozostawiając je w całości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2
Odetnij szczyty i dna jabłek, aby dać im płaskie powierzchnie do odpoczynku. Na patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Wymieszać cukier i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina zacznie się złotobrązowa i karmelizowana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
3
Dodać brandy i sok z cytryny i mieszać do blend. Wyreguluj ciepło, aby mieszanina pozostała na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
4
Umieść jabłka w płynie i gotuj na wolnym ogniu, aż zanurzona część będzie miękka, około 15 minut. Obróć jabłka i gotować do miękkości przez całą drogę, o 15 protokół więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
5
Wyjąć z płynu i odstawić do ostygnięcia.
6
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż patelnię z pergaminem lub papierem woskowanym masłem. Rozwiń ciasto francuskie na powierzchni roboczej i posmaruj ciasto roztopionym masłem. W małej misce wymieszać cukier i cynamon i równomiernie posypać ciasto. Pracując wzdłuż, pokrój ciasto na 6 pasków, każdy o szerokości 3/4 cala. Przekręć paski, utrzymując cukier cynamonowy w środku, aby zrobić długie skręcone " słomki."
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier CynamonowyCukier Cynamonowy
Arkusze Ciasta FrancuskiegoArkusze Ciasta Francuskiego
Jak Pistacje Lub Orzechy WłoskieJak Pistacje Lub Orzechy Włoskie
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
7
Przenieś do przygotowanej patelni, poprowadź palce wzdłuż skrętów, aby wyprostować, i piec około 20 minut, aż dmuchnie i będzie złocisty.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
8
Wlać cukier do środka rondla. Ostrożnie wlać wodę wokół cukru, starając się nie rozlać cukru na boki patelni. Nie mieszać; delikatnie przeciągnij palec przez środek cukru, aby go zwilżyć. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia bez mieszania. Gotować do jasnego karmelu w kolorze i natychmiast zdjąć z ognia. Ostrożnie (będzie się bąbelkować i może rozpryskać) wymieszać śmietanę drewnianą łyżką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki1/3 Szklanki świeżego Soku Z Limonki
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Aby służyć, umieść jabłko na każdym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
10
Skropić sosem karmelowym, posypać orzeszkami ziemnymi i umieścić słomkę do ciasta w otworze każdego jabłka tak, aby przyklejało się jak drewniany patyk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zwykła WodaZwykła Woda
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słomki Do PiciaSłomki Do Picia
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 5 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn