Ciepłe toffi jabłka z cynamonowymi Twist
Ciepłe toffi jabłka z cynamonowymi zakrętami to Wegetariańskie przystawka. Na $2.0 za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 1180 kalorii, 5G białka, oraz 52g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Jeśli masz orzeszki ziemne, cynamon, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 5 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciepłe Cynamonowe Jabłka, Zwariowane jabłka Pauli, oraz Cynamonowe Twisty dla podobnych receptur.
Instrukcje
Jabłka obrać i osuszyć, pozostawiając je w całości.
Odetnij szczyty i dna jabłek, aby dać im płaskie powierzchnie do odpoczynku. Na patelni, roztopić masło na średnim ogniu. Wymieszać cukier i gotować na średnim ogniu, mieszając, aż mieszanina zacznie się złotobrązowa i karmelizowana.
Dodać brandy i sok z cytryny i mieszać do blend. Wyreguluj ciepło, aby mieszanina pozostała na wolnym ogniu.
Umieść jabłka w płynie i gotuj na wolnym ogniu, aż zanurzona część będzie miękka, około 15 minut. Obróć jabłka i gotować do miękkości przez całą drogę, o 15 protokół więcej.
Wyjąć z płynu i odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Wyłóż patelnię z pergaminem lub papierem woskowanym masłem. Rozwiń ciasto francuskie na powierzchni roboczej i posmaruj ciasto roztopionym masłem. W małej misce wymieszać cukier i cynamon i równomiernie posypać ciasto. Pracując wzdłuż, pokrój ciasto na 6 pasków, każdy o szerokości 3/4 cala. Przekręć paski, utrzymując cukier cynamonowy w środku, aby zrobić długie skręcone " słomki."
Przenieś do przygotowanej patelni, poprowadź palce wzdłuż skrętów, aby wyprostować, i piec około 20 minut, aż dmuchnie i będzie złocisty.
Wlać cukier do środka rondla. Ostrożnie wlać wodę wokół cukru, starając się nie rozlać cukru na boki patelni. Nie mieszać; delikatnie przeciągnij palec przez środek cukru, aby go zwilżyć. Na średnim ogniu doprowadzić do wrzenia bez mieszania. Gotować do jasnego karmelu w kolorze i natychmiast zdjąć z ognia. Ostrożnie (będzie się bąbelkować i może rozpryskać) wymieszać śmietanę drewnianą łyżką, aż będzie gładka.
Aby służyć, umieść jabłko na każdym talerzu.
Skropić sosem karmelowym, posypać orzeszkami ziemnymi i umieścić słomkę do ciasta w otworze każdego jabłka tak, aby przyklejało się jak drewniany patyk.