Ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowanym majonezem
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowym majonezem może być niesamowita bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 1218 kalorii, 20g białka, oraz 102g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.15 za porcję. Mieszanka cytryny, musztardy, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 105 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciepła sałatka z kurczaka, boczku i jajek z sosem majonezowym, Homar w bulionie z trawy cytrynowej z truflami Shiitake, oraz Ciepła sałatka z homara gotowana na maśle z sosem Estragonowo-cytrusowym.
Instrukcje
Aby zrobić majonez, żółtka ubić z musztardą i odrobiną soli i pieprzu razem w dużej misce. Wlać kilka kropli oleju, energicznie ubijając.
Kontynuuj ubijanie oleju, stopniowo na początku, a następnie powoli zwiększając ilość do stałego strumienia. Upewnij się, że każdy dodatek jest dobrze włączony, zanim dodasz więcej. Na koniec dodaj kilka kropli oleju truflowego, jeśli używasz, a następnie zakończ sokiem z cytryny. Przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego.
Przygotować homara i usunąć mięso z pazurów i ogona. Przyciąć postrzępiony kawałek mięsa z ogonów i płatki mięsa pazurów na duże kawałki, odrzucając membranę. Odstawić.
Ogony pokroić na 6 plastrów każdy i odstawić.
Przyciąć końce off fasoli i pokroić fasolę na pół. Wrzucić do miski z szalotkami i 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać z mięsem homara i wycisnąć przez połowę cytryny, a następnie odstawić.
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni nieprzywierającej. Smażyć plastry ziemniaków na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i złociste. Użyj plasterka ryby, aby przenieść je na talerz wyłożony papierem kuchennym.
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na tej samej patelni i obniżyć ogień, dodać plastry mięsa ogonowego do patelni, a następnie podgrzać w oleju przez kilka chwil z każdej strony. Wyłączyć ogień, lekko doprawić solą i pieprzem i wycisnąć cytrynę. Chwilę przed tym, jak będziesz gotowy na talerz, Wrzuć liście sałaty z octem balsamicznym i pozostałą oliwą z oliwek. Jesteś teraz gotowy do talerza.
Łyżka ćwierć zielonej fasoli sałatki do środka talerza. Kształtuj za pomocą pierścienia lub noża o długości 10 cm, jeśli go masz, naciśnij lekko i zdejmij pierścień.
Umieść 1 łyżeczkę majonezu na czterech przeciwległych stronach zewnętrznej części talerza i posadź kawałek homara na każdej łyżce majonezu.
Umieść smażony kawałek ziemniaka między każdym stosem homara, więc masz naprzemienne kawałki homara, a następnie ziemniaka. Liście wrzucić do dressingu i ostrożnie ułożyć małą garść fasolki szparagowej i od razu podawać.