Ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowanym majonezem

Ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowanym majonezem
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 30 minut do spędzenia w kuchni ciepła sałatka z homara i ziemniaków z truflowym majonezem może być niesamowita bezglutenowe, bezmleczne, całe 30 i pescatarian przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 1218 kalorii, 20g białka, oraz 102g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $9.15 za porcję. Mieszanka cytryny, musztardy, żółtka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 105 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla 4 Lipca. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Ciepła sałatka z kurczaka, boczku i jajek z sosem majonezowym, Homar w bulionie z trawy cytrynowej z truflami Shiitake, oraz Ciepła sałatka z homara gotowana na maśle z sosem Estragonowo-cytrusowym.

Instrukcje

1
Aby zrobić majonez, żółtka ubić z musztardą i odrobiną soli i pieprzu razem w dużej misce. Wlać kilka kropli oleju, energicznie ubijając.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie PlasterkiOgórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Kontynuuj ubijanie oleju, stopniowo na początku, a następnie powoli zwiększając ilość do stałego strumienia. Upewnij się, że każdy dodatek jest dobrze włączony, zanim dodasz więcej. Na koniec dodaj kilka kropli oleju truflowego, jeśli używasz, a następnie zakończ sokiem z cytryny. Przechowywać w lodówce do czasu potrzebnego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Olej TruflowyOlej Truflowy
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
3
Przygotować homara i usunąć mięso z pazurów i ogona. Przyciąć postrzępiony kawałek mięsa z ogonów i płatki mięsa pazurów na duże kawałki, odrzucając membranę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4
Ogony pokroić na 6 plastrów każdy i odstawić.
5
Przyciąć końce off fasoli i pokroić fasolę na pół. Wrzucić do miski z szalotkami i 3 łyżkami oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Szalotka, Tarta Lub PosiekanaSzalotka, Tarta Lub Posiekana
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Wymieszać z mięsem homara i wycisnąć przez połowę cytryny, a następnie odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
7
Rozgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni nieprzywierającej. Smażyć plastry ziemniaków na średnim ogniu przez 5 minut z każdej strony, aż będą chrupiące i złociste. Użyj plasterka ryby, aby przenieść je na talerz wyłożony papierem kuchennym.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
8
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek na tej samej patelni i obniżyć ogień, dodać plastry mięsa ogonowego do patelni, a następnie podgrzać w oleju przez kilka chwil z każdej strony. Wyłączyć ogień, lekko doprawić solą i pieprzem i wycisnąć cytrynę. Chwilę przed tym, jak będziesz gotowy na talerz, Wrzuć liście sałaty z octem balsamicznym i pozostałą oliwą z oliwek. Jesteś teraz gotowy do talerza.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)1 Pęczek świeżego Szpinaku (około 3 Filiżanek)
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Łyżka ćwierć zielonej fasoli sałatki do środka talerza. Kształtuj za pomocą pierścienia lub noża o długości 10 cm, jeśli go masz, naciśnij lekko i zdejmij pierścień.
10
Umieść 1 łyżeczkę majonezu na czterech przeciwległych stronach zewnętrznej części talerza i posadź kawałek homara na każdej łyżce majonezu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki1 Ogórek Angielski, Obrany, Pozbawiony Nasion I Pokrojony W Cienkie Plasterki
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
11
Umieść smażony kawałek ziemniaka między każdym stosem homara, więc masz naprzemienne kawałki homara, a następnie ziemniaka. Liście wrzucić do dressingu i ostrożnie ułożyć małą garść fasolki szparagowej i od razu podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SzparagowaFasola Szparagowa
Na 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiNa 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków

Polecane wino: Chablis, Chardonnay

Homar działa bardzo dobrze z Chablis i Chardonnay. Chablis jest idealny do homara, ale chardonny z innych regionów też na pewno trafi na miejsce. Możesz spróbować Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki). Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 19 dolarów za butelkę.
Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)
Domaine Louis Michel et Fils Chablis (pół butelki)
Ten Chablis ujawnia białe nuty owocowe, takie jak brzoskwinia, i ma trwałą strukturę mineralną. W ustach kamienne uczucie, które jest tak typowe dla Chablis, sprawia, że jest to okrągłe i czyste wino.Podawać między 53-57 ° F. To wino powinno być wietrzone lub dekantowane przed degustacją.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia56
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn