Ciepła sałatka z ciecierzycy, czerwonej papryki i szpinaku z Harissą
Ciepła sałatka z ciecierzycy, czerwonej papryki i szpinaku z Harissanem to bezglutenowe i wegańskie przystawka. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 219 kalorii, 6G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $1.9 za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz ocet sherry, musztardę dijon, sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ciepła sałatka z ciecierzycy, kopru włoskiego i pieprzu, Ciepła sałatka z ciecierzycy, chorizo i papryki, oraz Ciepłe szparagi i boczek tosty z czerwoną papryką-szalotka Vinaigrette.
Instrukcje
1
Ubić ocet, musztardę, sól, pieprz i 2 łyżeczki. harissa w misce. Stopniowo ubijaj oliwę z oliwek. Smak; dodaj więcej harissy, jeśli chcesz gorętszy dressing. Odstawić.
Zrobić sałatkę: umieścić paprykę na blasze do pieczenia i dusić, obracając okresowo, aż zwęglone ze wszystkich stron, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
3
Umieścić paprykę w papierowej torbie około 15 minut, aby uwięziona para poluzowała ich skórki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
4
Usuń zwęglone Skórki, łodygi i nasiona; pokrój paprykę na 1/2 cala. sztuk.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka
Nasiona
5
W międzyczasie rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
6
Dodaj bakłażana i gotować, często mieszając, aż zmiękną i zaczynają kolor, o 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bakłażan
7
Dodać ciecierzycę, 2 łyżki. wody i 3/4 łyżeczki. każdy sól i pieprz; gotować, mieszając, do mieszania smaków, o 3 protokół. Wymieszać z posiekaną papryką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Ciecierzyca
Papryka
Woda
8
Wyjąć z ognia i odstawić, aż warzywa będą ciepłe, ale nie gorące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
9
W dużej misce, wrzucić szpinak, mięta, i czerwona cebula z połowy vinaigrette.