Ciepła Nowa sałatka z ziemniaków i wędzonej makreli
Ciepła Nowa sałatka z ziemniaków i wędzonej makreli zajmuje mniej więcej 30 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pescatariański przepis ma 509 kalorii, 40g białka, oraz 24g tłuszczu na porcję. Na 4,52 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 2. 224 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i odbierz sok z cytryny, crème fraîche, rukolę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 99% to danie jest super. Podobne przepisy to Wędzona Makrela, Ogórek I Sałatka Ziemniaczana Z Sosem Musztardowym, Ciepła sałatka z ziemniaków i wędzonego pstrąga, oraz Zapiekanka z rzepy, ziemniaków i wędzonej makreli.
Instrukcje
Gotować ziemniaki w dużej patelni wrzącej osolonej wody przez 15-20 minut lub do miękkości.
Gdy ziemniaki są gotowania, wymieszać crme frache w dużej misce z kremem chrzanowym i sokiem z cytryny. Dobrze doprawić świeżo zmielonym czarnym pieprzem (nie ma potrzeby soli ze względu na słoność wędzonej makreli).
Ziemniaki odsączyć, pokroić na pół i odstawić do ostygnięcia na kilka minut. Wrzucić do mieszanki crme frache i wymieszać tak, aby pokryła je i stała się dość ciekła. Teraz dodaj wędzoną makrelę i rukolę i delikatnie wymieszaj. Ułóż na dwóch talerzach i podawaj od razu (najlepiej póki jeszcze ciepłe).