Cielęcina Scaloppine z cytryną i koprem włoskim: Scaloppine di Vitello con Limone e Finocchio

Cielęcina Scaloppine z cytryną i koprem włoskim: Scaloppine di Vitello con Limone e Finocchio może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 28g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 364 kalorie. Na 2,01 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest dostarczany przez Foodnetwork. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz masło, bulion z kurczaka, pietruszkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 55%. Podobne przepisy to Roladki cielęce z cytryną i pieczarkami: Involtini di Vitello al Limone, Cielęcina Scaloppine Z Cytryną, Kaparami I Porami, oraz Scaloppine cielęcy z pietruszką, cytryną i sezamem.
Instrukcje
Rdzeń kopru włoskiego i przeciąć na pół.
Wytnij każdą połowę w 1/8 cala julienne.
W 10 do 12-calowej patelni saute, rozgrzać 3 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż tylko do palenia.
Dodać koper i gotować, mieszając często, aż miękki i złoty, o 8 do 10 protokół.
Zdjąć z patelni i odstawić.
Pokroić cielęcinę na 1/8-calowe plastry grubości (lub zorganizować, aby twój rzeźnik zrobić to dla ciebie). Tłucz każdy kawałek cielęciny młotkiem do mięsa, aż będzie prawie cienki jak papier. Doprawić każdą sztukę solą i pieprzem oraz posmarować mąką.
Podgrzać pozostałe 4 łyżki oliwy z oliwek w 12 do 14-calowej patelni saute aż do palenia.
Dodać 4 kawałki pogłębionej cielęciny i gotować, aż światło złoty kolor z każdej strony, o 2 protokół na stronę.
Wyjąć na talerz i kontynuować z pozostałymi kawałkami. Gdy druga partia jest rumiane, dodać pierwszą partię z powrotem do patelni i wina, bulion z kurczaka i sok z cytryny i gotować 2 do 3 minut, aż płyn jest prawie nie ma.
Dodać masło, następnie wyjąć cielęcinę na talerz z koprem włoskim, dodać natkę pietruszki do sosu i polać mięsem.
Posypać skórką z cytryny i podawać.