Cielęcina Książę Orloff

Cielęcina Książę Orloff
Cielęcina Książę Orloff może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8 i kosztuje $4.3 za porcję. Jedna porcja zawiera 702 kalorie, 56g białka, oraz 38 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz rosół z kurczaka, dodatki: ziemniaki; fasolki, gałka muszkatołowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest solidne. Spróbuj Cielęcina Książę Orloff, Koktajl Księcia Harry ' Ego, oraz Bonnie Prince Charlie dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieść stojaki piekarnika w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do temperatury 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Cielęcinę osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
3
Rozgrzać olej i 1 łyżkę masła w garnku 5-do 6-quart na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie brązową cielęcinę ze wszystkich stron, obracając szczypcami, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
4
Cielęcinę przełożyć na talerz i wyrzucić tłuszcz z garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
5
Roztopić pozostałą łyżkę masła w garnku i gotować cebulę, seler, i marchew na umiarkowanym ogniu, mieszając i skrobanie się wszelkie brązowe kawałki, aż zmiękną, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
6
Zawiń pietruszkę, świeży tymianek (jeśli używasz) i liść laurowy w kwadrat gazy i związać w wiązkę sznurkiem, aby bukiet garni, a następnie dodać do warzyw wraz z winem i suszonym tymiankiem (jeśli używasz). Na wierzch kładziemy cielęcinę i gotujemy na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bouquet GarniBouquet Garni
Posiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, PodzielonePosiekany świeży Tymianek Lub 1-1/2 łyżeczki Suszonego Tymianku, Podzielone
1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego1-1/2 łyżeczki Przygotowanego Chrzanu, Odsączonego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
7
Przykryć garnek z pokrywką, następnie przenieść do dolnej trzeciej pieca i dusić cielęcinę, aż termometr włożony 2 cale do środka rejestry mięsa 63°, O 1 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Przenieść cielęcinę na deskę do krojenia i odstawić na 30 minut (temperatura wewnętrzna wzrośnie do 155 ° F).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
9
Wlać soki do gotowania z garnka przez sito o drobnych oczkach do miary 4-kubkowej, naciskając i odrzucając ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz i rezerwy soki, dodając wszelkie soki, które nagromadziły się na talerzu z cielęciny, na sos Mornay.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
1
Ryż Parcook w dużym rondlu wrzącej osolonej wody 5 minut, następnie odsączyć na sitku i spłukać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2
Rozgrzać masło w 10-calowej patelni żaroodpornej na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi, następnie wymieszać cebulę i sól. Przykryć szczelnie pokrywką lub podwójną warstwą folii i gotować cebulę na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, 5 minut. Wymieszać z ryżem i bulionem i doprowadzić do duszenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
3
Przykryć patelnię szczelnie, następnie przenieść do górnej trzeciej piekarnika i piec, aż ryż i cebula są bardzo miękkie, o 1 godzinę. (Pozostawić piekarnik włączony.)
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Przenieść soubise do robota kuchennego i pulsować, aż grubo puréed.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Przełożyć do miski do ostygnięcia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Garść grzybów włóż do czystego ręcznika kuchennego (nie ściereczki frotte), a następnie zbierz ręcznik wokół grzybów i przekręć je nad zlewem, aby wycisnąć jak najwięcej płynu. Pozostałe grzyby, garść na raz, w ten sam sposób.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
2
Rozgrzać masło w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanie wysokim ogniu, aż piana ustąpi, następnie podsmażyć grzyby i trufle (jeśli używasz), mieszając, aż lekko rumiane i wszelkie płynne grzyby wydzielają odparowuje, 6 do 8 protokół. Wymieszać śmietanę, sól i pieprz i gotować, mieszając, aż śmietana zostanie wchłonięta przez grzyby, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski1 Bakłażan Obrany I Pokrojony W Paski
TrufleTrufle
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przełożyć do miski i ostudzić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1
Dodać wystarczającą ilość mleka do zarezerwowanych soków cielęcych do całkowitej 3 szklanki. Roztopić masło w 2-kwartowym ciężkim rondlu na umiarkowanie małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować na małym ogniu, stale ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodać mieszaninę mleka w strumieniu, ubijając i doprowadzić do wrzenia, ubijając. Zmniejszyć ogień do niskiej i delikatnie gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
3
Zdjąć z ognia i dodać Gruyère, ubijając aż się stopi, następnie ubić w soli, pieprzu i gałce muszkatołowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
GruyereGruyere
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
1
Przesuń górny stojak na środek piekarnika i zwiększ temperaturę do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
2
Wymieszaj 1/4 szklanki soubise do duxelles, a następnie przenieś pozostałą soubise do zamykanej plastikowej torebki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
3
Przenieś mieszaninę duxelles do innej zamykanej plastikowej torby, a następnie zamknij każdą torbę, wyciskając nadmiar powietrza. Odcięcie 3/4 cala od dolnego rogu każdej torby.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
4
Usunąć sznurek z cielęciny, następnie odciąć warstwę tłuszczu i końce cielęciny i wyrzucić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
5
Pokroić pieczeń w poprzek na 16 plastrów (1/4 cala grubości), utrzymując plastry razem.
6
Przełożyć 1 plasterek cielęciny na koniec talerza żaroodpornego, następnie przełożyć około 1 1/2 łyżki soubise na połowę plasterka, zaczynając od dołu plasterka i przechodząc ku górze. Duxelles wymieszać w ten sam sposób około 1 1/2 łyżki stołowej na drugiej połowie plastra. Nakładają się z innym kawałkiem cielęciny, pozostawiając około 1/2 cala farszu odsłonięte. Powtórz z pozostałymi plastrami cielęciny i pozostałymi Soubise i duxelles, utrzymując plastry wyrównane.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przetworzony Ser Amerykański Pokrojony W PaskiPrzetworzony Ser Amerykański Pokrojony W Paski
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
7
W razie potrzeby podgrzać sos Mornay na małym ogniu, mieszając, aż będzie wystarczająco luźny, aby łyżka, następnie łyżka 1/2 do 3/4 szklanki na wierzchu i bokach cielęciny, pokrywając plastry i farsze cienko, ale całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
8
Upiec cielęcinę Orloff, odkryte, aż do ogrzania i sos Mornay polewa cielęcina, 15 do 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek6 łyżek Przygotowanej Tapenady Z Oliwek
9
Podgrzej pozostały sos Mornay na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu (cienko z odrobiną mleka, jeśli to konieczne), aż będzie gorący i przenieś do sosu, aby podawać na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SOS ŁódźSOS Łódź
1
* Cielęcina może być duszona (ale nie krojona) 1 dzień wcześniej i schłodzona, odsłonięta, a następnie schłodzona, przykryta.* SOS Soubise, duxelles i Mornay można przygotować 1 dzień wcześniej. Schłodzić soubise i duxelles, odsłonięte, potem schłodzić, przykryte. Powierzchnię gorącego sosu Mornay przykryć woskiem lub pergaminem, następnie lekko ostudzić i schłodzić.* Orloff cielęcy można złożyć (bez sosu Mornay) 4 godziny wcześniej i schłodzić, przykryć folią. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki

Składniki

0warzywo (np. szpinak)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)z zawartością tłuszczu 4 g lub mniejszą na porcję (zalecane: krem pomidorowy Amy's chunky tomato bisque)1łyżka czerwony ocet winnymarchew, drobno posiekanamarchew, drobno posiekana1żebrożeberko selera, drobno posiekaneżeberko selera, drobno posiekane791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerosół z kurczaka lub wodarosół z kurczaka lub woda2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwewytrawne białe winowytrawne białe wino6Spód: okruszki z herbatników grahammąka uniwersalnamąka uniwersalna6gałązkiPietruszka zwyczajna, świeżaPietruszka zwyczajna, świeża6gałązkiświeży tymianek lub 1/2 łyżeczki suszonego, pokruszonegoświeży tymianek lub 1/2 łyżeczki suszonego, pokruszonego791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweoz grubo tarty Gruyèreoz grubo tarty Gruyère8krewetki i żyłkiAkompaniamenty: gotowane ziemniaki; haricots vertsAkompaniamenty: gotowane ziemniaki; haricots verts591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)2kilogramywiązany schab bez kości z pieczonej cielęcinywiązany schab bez kości z pieczonej cielęciny454papryka habanerogrzyby mielone (najlepiej nożem)grzyby mielone (najlepiej nożem)0warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa1( bakłażany)cebula drobno posiekanacebula drobno posiekana7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwelb cebuli, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzeklb cebuli, połówki wzdłużnie i cienko pokrojone w poprzek1warzywo (np. szpinak)plus 2 łyżki lodowatej wodyplus 2 łyżki lodowatej wody1Turecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowegoTurecki lub 1/2 Kalifornijskiego liścia laurowego5Spód: okruszki z herbatników grahammasło niesolonemasło niesolone1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweryż biały długoziarnistyryż biały długoziarnisty3551 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweO pełnym mlekuO pełnym mleku14papryka habanerołyżki drobno posiekanych czarnych trufli* (opcjonalnie)łyżki drobno posiekanych czarnych trufli* (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia44
Magazyn