Ciecierzyca ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 285 kalorii, 20g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, ocet sherry, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciecierzyca ze szpinakiem, Szpinak I Ciecierzyca, oraz Szpinak Z Ciecierzycą.
Instrukcje
1
Wybierz ciecierzycę, odrzucając wszelkie zniekształcone groch lub grysik, dobrze spłucz i mocz na noc w wodzie, aby pokryć. Następnego dnia, odsączyć ciecierzycę i umieścić je w rondlu z wodą do pokrycia przez 2 cale. Związać 4 ząbki czosnku, cebulę i liść laurowy w kawałku gazy i dodać saszetkę do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Ciecierzyca
Liście Laurowe
Cebula
Woda
Groch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Patelnia Z Sosem
Patelnia
2
Dodaj opcjonalny ham hock tylko wtedy, gdy nie będzie dodawanie soli dorsza później, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, dodając 2 łyżeczki soli (mniej, jeśli używasz szynki) po pierwszych 10 minutach gotowania, aż ciecierzyca będzie miękka, około 1 godziny.
Zdjąć patelnię z ognia i wyjąć saszetkę z patelni. Pozostawić ciecierzycę w płynie do gotowania. Wyrzucić kość szynki. Odwiąż saszetkę, wyrzuć liść laurowy i zarezerwuj czosnek i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Liście Laurowe
Kość Szynkowa
Czosnek
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Umieść szpinak w rondlu, w którym tylko woda do płukania przylega do liści i gotuj na średnim ogniu, mieszając i obracając stale szczypcami, aż zwiędnie, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
Szczypce
5
Dobrze odcedzić na sicie, naciskając tylną łyżką. Jeśli liście wydają się ciągliwe lub zbyt duże, możesz je nieco posiekać. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sito
6
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
7
Dodać chleb i pozostałe 3 niegotowane ząbki czosnku i smażyć, obracając w razie potrzeby, aż złoty, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki Czosnku
Chleb
8
Przenieś do blendera lub małego procesora, dodaj szafran i pulsuj aż do sproszkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Dodać cebulę i czosnek z ciecierzycy, kminek, paprykę i 1 szklankę płynu do gotowania ciecierzycy i przecier na gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Papryka
Czosnek
Kminek
Cebula
10
Dodać purée i szpinak do gotowanej ciecierzycy wraz z solą dorsza lub szynki, niezależnie od tego, którego używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ciecierzyca
Dorsz Solny
Szpinak
Szynka
11
Umieścić mieszaninę na małym ogniu, dobrze wymieszać i doprowadzić do duszenia. Jeśli wydaje się suchy, dodaj trochę wody w razie potrzeby, aby gulasz był łyżką. Doprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu. Smak i zrównoważyć przyprawy z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przyprawy
Ocet
Pieprz
Woda
Sól
Gulasz
12
Przełożyć do naczynia do serwowania. Jeśli podajemy z opcjonalnymi jajkami, top z jajkami sadzonymi i podawać na gorąco, lub z jajkami na twardo i podawać na ciepło.