Ciecierzyca ze szpinakiem

Ciecierzyca ze szpinakiem
Ciecierzyca ze szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny przepis ma 285 kalorii, 20g białka, oraz 13g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz szynkę, ocet sherry, nasiona kminku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Ciecierzyca ze szpinakiem, Szpinak I Ciecierzyca, oraz Szpinak Z Ciecierzycą.

Instrukcje

1
Wybierz ciecierzycę, odrzucając wszelkie zniekształcone groch lub grysik, dobrze spłucz i mocz na noc w wodzie, aby pokryć. Następnego dnia, odsączyć ciecierzycę i umieścić je w rondlu z wodą do pokrycia przez 2 cale. Związać 4 ząbki czosnku, cebulę i liść laurowy w kawałku gazy i dodać saszetkę do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
CiecierzycaCiecierzyca
Liście LauroweLiście Laurowe
CebulaCebula
WodaWoda
GrochGroch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
2
Dodaj opcjonalny ham hock tylko wtedy, gdy nie będzie dodawanie soli dorsza później, a następnie doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, dodając 2 łyżeczki soli (mniej, jeśli używasz szynki) po pierwszych 10 minutach gotowania, aż ciecierzyca będzie miękka, około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego1 Opakowanie (10 Uncji) Groszku Zwyczajnego, Rozmrożonego Lub 1 Puszka (15-1/2 Uncji) Groszku Czarnookiego, Odsączonego
Dorsz SolnyDorsz Solny
SólSól
3
Zdjąć patelnię z ognia i wyjąć saszetkę z patelni. Pozostawić ciecierzycę w płynie do gotowania. Wyrzucić kość szynki. Odwiąż saszetkę, wyrzuć liść laurowy i zarezerwuj czosnek i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Liście LauroweLiście Laurowe
Kość SzynkowaKość Szynkowa
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Umieść szpinak w rondlu, w którym tylko woda do płukania przylega do liści i gotuj na średnim ogniu, mieszając i obracając stale szczypcami, aż zwiędnie, 5 do 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
SzczypceSzczypce
5
Dobrze odcedzić na sicie, naciskając tylną łyżką. Jeśli liście wydają się ciągliwe lub zbyt duże, możesz je nieco posiekać. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
6
Rozgrzać olej na małej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać chleb i pozostałe 3 niegotowane ząbki czosnku i smażyć, obracając w razie potrzeby, aż złoty, 4 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
ChlebChleb
8
Przenieś do blendera lub małego procesora, dodaj szafran i pulsuj aż do sproszkowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzafranSzafran
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
9
Dodać cebulę i czosnek z ciecierzycy, kminek, paprykę i 1 szklankę płynu do gotowania ciecierzycy i przecier na gładką.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
PaprykaPapryka
CzosnekCzosnek
KminekKminek
CebulaCebula
10
Dodać purée i szpinak do gotowanej ciecierzycy wraz z solą dorsza lub szynki, niezależnie od tego, którego używasz.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiecierzycaCiecierzyca
Dorsz SolnyDorsz Solny
SzpinakSzpinak
SzynkaSzynka
11
Umieścić mieszaninę na małym ogniu, dobrze wymieszać i doprowadzić do duszenia. Jeśli wydaje się suchy, dodaj trochę wody w razie potrzeby, aby gulasz był łyżką. Doprawić do smaku solą i dużą ilością pieprzu. Smak i zrównoważyć przyprawy z octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
OcetOcet
PieprzPieprz
WodaWoda
SólSól
GulaszGulasz
12
Przełożyć do naczynia do serwowania. Jeśli podajemy z opcjonalnymi jajkami, top z jajkami sadzonymi i podawać na gorąco, lub z jajkami na twardo i podawać na ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko Na TwardoJajko Na Twardo
JajkoJajko
13
Wino
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
14
Hiszpański: rosé (Valdepeñas, Cigales), Tempranillo / blend (Rioja, La Mancha, Catalonia)nie-Hiszpański: rosé z Pinot Noir (Francja, Kalifornia), Cabernet / blend (Chile, Argentyna)
Składniki, których będziesz potrzebować
Wino RóżaneWino Różane
Papryka ChiliPapryka Chili
15
Z Tapas: rewelacyjne małe talerze z Hiszpanii Joyce Goldstein. Copyright © 2009 by Joyce Goldstein; food photography © 2009 by Leigh Beisch. Wydany przez Chronicle Books LLC.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia32
Magazyn