Ciasto Żurawinowe Karmelowo-Jabłkowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasto żurawinowe z karmelem jabłkowym. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 434 kalorie, 3G białka, oraz 24g tłuszczu każdy. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Halloween będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz jabłka granny smith, masło, ekstrakt z wanilii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ciasto Żurawinowe Karmelowo-Jabłkowe, Żurawinowy jabłkowy karmelowy Popcorn do # pieczenia, oraz Jabłkowe batoniki owsiane z sosem cynamonowo-karmelowym {i niesamowity karmelowy dip jabłkowy!} dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F (220 stopni C). Naciśnij jedno z ciastek do ciasta 9-calowy talerz ciasto; rezerwy pozostałego ciasta.
Wlej sok z cytryny do pojemnika wystarczająco dużego na jabłka i napełnij do połowy zimną wodą. Jabłka obrać i pokroić w wodę cytrynową; odstawić.
Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu. Wymieszaj mąkę i skrobię kukurydzianą, aby utworzyć pastę. Wymieszać 2 łyżki wody wraz z ekstraktem waniliowym, 1/2 szklanki białego cukru, brązowego cukru, 1 łyżeczki cynamonu i gałki muszkatołowej; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu.
Odcedzić jabłka i dodać je do mieszanki cukru wraz z żurawiną. Gotować i mieszać 5 minut; zdjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia lekko.
Wlej owoce do talerza ciasta i naciśnij górną skórkę. Wymieszać 1 łyżkę białego cukru i 1/2 łyżeczki cynamonu; posypać ciasto.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 15 minut; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C) i kontynuować pieczenie, aż górna skorupa będzie złotobrązowa, 35 do 40 minut.