Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc wypróbuj ciasto śliwkowe do góry nogami. Ten przepis sprawia, że 1 porcja z 2857 kalorii, 32G białka, oraz 159 g tłuszczu każdy. Na 4,56 zł za porcję, ten przepis okładki 51% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka ekstraktu migdałowego, śliwki, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami, Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Śliwkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. rozpuść 1/4 szklanki masła w małym rondlu na średnim ogniu.
Dodać 1/4 szklanki cukru; gotować 1 min. lub do całkowitego rozpuszczenia cukru, mieszając od czasu do czasu.
Wlać do 9-calowej okrągłej patelni na ciasto. Top ze śliwkami; posypać migdałami. Odstawić.
Beat pozostałe 1/2 Puchar masła i pozostałe 3/4 Puchar cukru w średniej misce z mikserem elektrycznym, aż lekkie i puszyste.
Dodać jajka, po jednym na raz, bicie dobrze po każdym dodaniu. Zmiksuj w ekstrakcie.
Dodać mąkę i proszek do pieczenia; ubijać aż do wymieszania. Delikatnie rozprowadzić na śliwkach.
Piec 40-45 min. albo dopóki wykałaczka włożona do środka nie wyjdzie czysta. Natychmiast uruchom nóż lub metalową szpatułkę wokół krawędzi patelni, aby poluzować ciasto; Odwróć na talerz do serwowania. Ostudzić całkowicie przed pokrojeniem na 12 plastrów do podania.