Ciasto Ze Złotą Cebulą
Ciasto ze złotą cebulą wymaga ok. 5 godzin od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 395 kalorii. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Mieszanka aktywnych drożdży, masła, żółtek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. 28 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Przynosi ci to Epikurious. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 52%. Spróbuj Ciasto Ze Złotą Cebulą, Ciasto Ze Złotą Cebulą, oraz Red Onion & Golden Raisin Jam dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, mleko i cukier w misce miksera stojącego wyposażonego w mocowanie wiosła (lub w misce do mieszania ręcznie) i odstawić do spienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, zacznij od nowa z nowymi drożdżami.)
Dodaj mąkę, sól, jajko i masło i wymieszaj z małą prędkością (lub mieszaj), aż ciasto uformuje się. Zwiększ prędkość do średnio wysokiej i pokonać 3 minuty (lub ugniatać ręcznie 5 minut).
Posypać ciasto lekko mąką i przykryć miskę ręcznikiem kuchennym (Nie ściereczką frotte).
Niech ciasto rośnie w miejscu bez przeciągów w ciepłej temperaturze pokojowej, aż podwoi się, 1 1/2 do 2 godzin.
Cebulę i boczek ugotować na maśle z 1 łyżeczką soli i 1/2 łyżeczki pieprzu na 12-calowej patelni ciężkiej, przykryte, na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż cebula zmięknie, o 20 protokół.
Zdjąć pokrywkę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż cebula będzie złoty, 20 do 30 minut. Fajna cebula.
Ubij śmietanę i żółtka, a następnie wymieszaj z cebulą.
Rozgrzej piekarnik do 191° z półką w środku.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta w 12-calową rundę. Włóż ciasto do patelni springform (lekko rozciągając, jeśli to konieczne, aby zawiesić nad krawędzią) i równomiernie rozprowadź nadzienie. Zagnieść brzegi ciasta nad nadzieniem, pozostawiając część nadzienia odsłoniętą w środku.
Odstawić ciasto na 20 minut w temperaturze pokojowej.
Piec, aż skorupa jest złocisto-brązowy i wypełnienie jest bulgotanie, o 11/4 godzin. Lekko ostudzić przed podaniem.
* Ciasto można pozostawić do powolnego wzrostu, w misce pokrytej folią, w lodówce 8 do 12 godzin. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed użyciem.* Mieszankę cebuli można ugotować 3 dni wcześniej i schłodzić. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed dodaniem kwaśnej śmietany i żółtek.* Ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej i schłodzić. Podgrzać, odsłonięty, w piekarniku 350 ° F 30 minut.