Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem

Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 454 kalorie, 10g białka, oraz 18g tłuszczu każdy. Na 2,28 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka importowanego sherry, wody, borowików i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Ten przepis z Bon Appetit ma 25 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Z łyżeczką wynik 81%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto z warzywami korzeniowymi i grzybami z polewą biszkoptową z rozmarynem, Korzeniowy placek warzywny ze szczypiorkiem biszkoptowym, oraz Jarzynowa patelnia Pie Pot z polewą biszkoptową Cheddar.

Instrukcje

1
Przynieś 6 szklanek wody i bazy bulionowej, aby zagotować w dużym garnku na średnim ogniu, mieszając w celu rozpuszczenia bulionu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazaBaza
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dodać marchewkę i kolejne 5 składników. Dusić, aż warzywa będą miękkie, o 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MarchewMarchew
3
Odcedzić; rezerwy warzyw i bulionu. Roztopić masło w tym samym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
MasłoMasło
BulionBulion
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodaj cebulę; smażyć, aż zacznie brązowieć, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Wymieszać z czosnkiem i rozmarynem; wymieszać 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
6
Dodać mąkę; wymieszać 1 minutę. Stopniowo ubijaj w zarezerwowanym bulionie, następnie śmietanie i Sherry. Gotować, aż sos będzie gęsty i zredukowany do 4 filiżanek, ubijanie często, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
BulionBulion
KremKrem
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
7
Wymieszać w zarezerwowanych warzyw i pietruszki. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WarzywaWarzywa
Pietruszka-naćPietruszka-nać
8
Przelać nadzienie na maślane naczynie do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali. Czy do przodu można zrobić 2 dni do przodu. Przykryć folią; schłodzić.Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
9
Piec nadzienie, pokryte, aż bulgotanie, o 50 protokół. W międzyczasie przygotuj ciastka. Wymieszać pierwsze 4 składniki w dużej misce, aby wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
10
Dodać masło. Opuszkami palców wcierać masło, aż mieszanina będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek. Stopniowo dodawać 1 1/3 szklanki maślanki, podrzucając widelcem, aż ciasto będzie równomiernie zwilżone i dodając więcej maślanki przez łyżki stołowe, jeśli suche. Upuść ciasto biszkoptowe na gorącym nadzieniu, usypując łyżki stołowe; posyp pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
MaślankaMaślanka
MasłoMasło
PieprzPieprz
CiastoCiasto
Sucha Przyprawa RubSucha Przyprawa Rub
11
Piec bez przykrycia, aż tester włożony do środka ciastek wyjdzie czysty, około 45 minut. Chłodne 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
HerbatnikiHerbatniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweowies (szybki lub zwykły)owies (szybki lub zwykły)12 łyżeczki czosnku w proszkuZimne mleko do podaniaZimne mleko do podania23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calawegetariańska baza bulionowawegetariańska baza bulionowa33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaświeża resztkaświeża resztka63 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(3/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę(3/4 patyczka) schłodzone niesolone masło pokrojone w kostkę3151 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe(lub więcej) maślanka schłodzona(lub więcej) maślanka schłodzona2largesbardzo duże marchewki, obrane, ćwiartowane wzdłuż, pocięte poprzecznie na kawałki 1/2 calabardzo duże marchewki, obrane, ćwiartowane wzdłuż, pocięte poprzecznie na kawałki 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnykorzeń selera (seler), obrany, pokrojony na kawałki 1/2 calakorzeń selera (seler), obrany, pokrojony na kawałki 1/2 cala281 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.suszone borowiki, * podzielone na 1/2 cala kawałki, opłukanesuszone borowiki, * podzielone na 1/2 cala kawałki, opłukane1Batoniki toffi Heathrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży2Batoniki toffi Heathrozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży4largesząbki czosnku, posiekaneząbki czosnku, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekrem do intensywnego biciakrem do intensywnego bicia7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana świeża pietruszka włoskaposiekana świeża pietruszka włoska2largespasternak, obrany, ćwiartowany wzdłuż, pocięty poprzecznie na kawałki 1/2 calapasternak, obrany, ćwiartowany wzdłuż, pocięty poprzecznie na kawałki 1/2 cala1łyżka czerwony ocet winnyrutabaga, obrana, pokrojona w kostkę 1/2 calarutabaga, obrana, pokrojona w kostkę 1/2 cala1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreo(albo zwykłe)(albo zwykłe)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaSherry wytrawne importowaneSherry wytrawne importowane1rzepa obrana, pokrojona w kostkę 1/2 calarzepa obrana, pokrojona w kostkę 1/2 cala5321 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweniebielona mąka uniwersalnaniebielona mąka uniwersalna1Średnia żółta cebula, posiekanaświeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)świeżo starty parmezan, plus skórka (opcjonalnie)
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia26
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn