Ciasto Z Musem Mango
Ciasto z musem z Mango może być tylko deserem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 296 kalorii, 3G białka, oraz 21 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8 i kosztuje 75 centów za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Udaj się do sklepu i odbierz sproszkowaną żelatynę, cukier granulowany, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Podobne przepisy to mus z mango . jak zrobić szybki mus z mango, Mus Z Mango, oraz Mus Z Mango Kuskus.
Instrukcje
Wyreguluj stojak piekarnika na niższą pozycję środkową i rozgrzej piekarnik do 218°. gdy piekarnik jest gotowy, ułóż schłodzoną skorupę ciasta folią lub pergaminem i napełnij ciężarami (do tego ponownie używam suszonej fasoli) i piecz na najniższym stojaku piekarnika przez 15 minut.
Usuń wagi i liniowej, włączyć ciasto, i piec, aż dno skorupy jest światło złoty brąz, o 10 protokół więcej.
Wyjąć skorupę ciasta z piekarnika i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.
Ustaw kąpiel lodową wystarczająco dużą, aby pomieścić mały rondel. Żelatynę kwitną w zimnej wodzie, mieszając ją razem i odstawiając na 5 minut. W małym rondlu połącz 1/2 puree z mango z cukrem i mieszaj na małym ogniu, aż cukier całkowicie się rozpuści i mieszanina będzie gorąca w dotyku.
Dodaj żelatynę i dobrze wymieszaj, upewniając się, że całkowicie rozpuszcza się w mieszaninie.
Zdjąć z ognia, wymieszać drugą połowę puree z mango.
Umieścić mieszaninę nad łaźnią lodową i często mieszać. Celem jest schłodzenie mieszaniny, ale unikaj nierównomiernego tworzenia żelatyny, tworząc grudki.
Gdy mieszanina jest chłodna, złóż 12 uncji bitej śmietany, uważając, aby nie spuścić powietrza z musu, aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
Wlać mus do ostudzonej skorupy ciasta i wygładzić wierzch.
Wstawić ciasto do lodówki na co najmniej dwie godziny (idealna jest noc) do przygotowania.
Wymieszaj pozostałe 4 uncje zimnej bitej śmietany na wierzchu ciasta.