Ciasto Z Kremem Żurawinowym
Ciasto z kremem żurawinowym może być tylko deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 522 kalorie, 5G białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,14 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka masła, żurawiny, cukru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto z truskawkami i śmietaną, Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną, oraz Szarlotka Smażone Ciasto Lodowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: 9-calowa patelnia sprężynowa
Rozgrzej sok pomarańczowy i cukier w małym garnku na małym ogniu, aż cukier się rozpuści.
Przenieść do dużej miski i przechowywać w lodówce, aż tylko ostygnie, o 30 protokół.Pulse ciasteczka i migdały w robocie kuchennym, aż drobno zmielone.
Dodać masło i pulse połączyć. Wciśnij równomiernie mieszaninę ciastek na dno 9-calowej patelni ze sprężynami. Wyczyść Robot kuchenny, a następnie dodaj żurawinę i 1/4 szklanki schłodzonego soku i puree.
Posyp żelatynę pozostałym sokiem i odstaw na 1 minutę. Mieszaj, aż żelatyna się rozpuści.
Dodać puree z żurawiny i wymieszać do połączenia.Ubij śmietanę w średniej misce za pomocą trzepaczki lub miksera elektrycznego, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż bitą śmietanę do mieszanki żurawinowej, aż dobrze się połączą.
Wlać krem żurawinowy do skórki.
Umieść na blasze do pieczenia i przechowywać w lodówce, aż Zestaw, co najmniej 4 godziny.Wskazówka: ciasto z kremem żurawinowym można przygotować do 2 dni wcześniej i przechowywać w lodówce do momentu podania.