Ciasto Z Ajerkoniakiem
Przepis ajerkoniak drobiazg ciasto może zaspokoić szkockie pragnienie w około 5 godzin i 25 minut. Na 77 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 208 kalorii. Ten przepis służy 16. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Boże Narodzenie będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jest dostarczany przez Kraft Recipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną gałkę muszkatołową, mleko, env. knox gelatine i kilka innych rzeczy do zrobienia dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 26%. Podobne przepisy to Ciasto Z Ajerkoniakiem, Drobiazg Z Ajerkoniakiem, oraz Drobiazg Z Ajerkoniakiem.
Instrukcje
Żelatynę posypać 1-1 / 2 szklanki mleka w średnim rondlu; odstawić 1 min. Gotować na małym ogniu 5 min. lub do całkowitego rozpuszczenia żelatyny, często mieszając.
Dodaj pozostałe mleko, ajerkoniak, sherry i gałkę muszkatołową; mieszaj do wymieszania. Przechowywać w lodówce 1 godzinę lub do schłodzenia.
Cut crust off Funt ciasto; wyrzucić lub rezerwy do innego użytku.
Ciasto pokroić poziomo na 4 podłużne plasterki.
Rozłóż 3 plastry ciasta z dżemem; układaj, aby złożyć ciasto.
Pokrój ułożone ciasto poprzecznie na plastry o grubości 14 (1/2 cala). Stand 8 plasterki ciasta wokół boku 9-calowy springform pan; miejsce pozostałe plasterki ciasta na dnie patelni.
Dodać suchy budyń do mieszanki ajerkoniaku; ubić trzepaczką 2 min.
Odstawić 5 min. lub dopóki mieszanina nie zacznie gęstnieć. Łyżka do przygotowanej patelni. Przechowywać w lodówce 4 godziny lub do firmy.
Zdjąć Brzeg patelni przed podaniem deseru.