Ciasto waniliowe w kształcie płatków śniegu
Ciasto waniliowe w płatkach śniegu wymaga około 2 godzin i 15 minut od początku do końca. Za 83 centy za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 7 g tłuszczu i łącznie 324 kalorie . Kilka osób zrobiło ten przepis, a 18 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis z Allrecipes wymaga dżemu malinowego, mieszanki do ciast, budyniu waniliowego jell-o i mleka. Sprawdza się dobrze jako deser. Wszystko wziąwszy pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest możliwa do poprawy. Biszkopt waniliowy z puddingiem czekoladowo-mokka , ciasto funtowe waniliowe i apothic granitan i waniliowa panna cotta są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni Fahrenheita.
Przygotuj ciasto i piecz zgodnie z instrukcją na opakowaniu przez 2 (9-calowe) okrągłe warstwy, mieszając 1 opakowanie suchej mieszanki budyniowej z ciastem przed wlaniem do przygotowanych foremek. Ostudź ciasta w foremkach przez 10 min.; odwróć na kratkę. Delikatnie wyjmij foremki; całkowicie ostudź ciasta.
W międzyczasie narysuj na papierze 3 lub 4 płatki śniegu o średnicy od 1 do 3 cali.
Umieść na tacy; przykryj papierem woskowanym. Rozpuść czekoladę zgodnie z instrukcją na opakowaniu; ostudź przez 5 min. Włóż łyżką do małej plastikowej torebki z możliwością ponownego zamknięcia; odetnij mały róg od spodu torebki. Odrysuj wzory płatków śniegu za pomocą czekolady, przestawiając wzory w razie potrzeby, aby uzyskać łącznie 35 czekoladowych płatków śniegu. Zamroź na 10 min. lub do momentu, aż czekolada stwardnieje. Ostrożnie przenieś płatki śniegu na talerz; wstaw do lodówki do momentu użycia.
Ubij pozostałą suchą mieszankę budyniową, cukier i mleko w dużej misce trzepaczką przez 2 minuty. Wymieszaj z Cool Whip.
Połóż 1 warstwę ciasta na talerzu; posmaruj dżemem, a następnie 1/3 mieszanki budyniowej. Przykryj pozostałą warstwą ciasta. Posmaruj wierzch i bok ciasta pozostałą mieszanką budyniową. Udekoruj płatkami śniegu z czekolady. Przechowuj w lodówce.