Ciasto Truskawkowe
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 605 kalorii. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.21 za porcję. Udaj się do sklepu i odebrać soda oczyszczona, cukier, wanilia, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Dzień Matki. Ten przepis od kobiety Pioneer ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 46 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 18%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Truskawkowe, Ciasto Truskawkowe, oraz Ciasto Truskawkowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ważne: pamiętaj, aby użyć patelni do ciasta, która ma co najmniej 2 cale głębokości! Przed pieczeniem ciasto nie powinno wypełniać patelni dłużej niż w połowie. Przesiać razem mąkę, sól, sodę oczyszczoną i skrobię kukurydzianą.Śmietana 9 łyżek masła z cukrem do lekkiego i puszystego.
Dodawać jajka po kolei, za każdym razem dobrze mieszając.
Dodać śmietanę i wanilię i wymieszać do połączenia.
Dodaj przesiane suche składniki i wymieszaj na małej prędkości, aż ledwo się połączą.
Wlać do natłuszczonej i zalanej mąką 8-calowej patelni tortowej.
Piec w temperaturze 350 stopni przez 45 do 50 minut, lub aż nie jiggly jak mój tyłek.
Wyjmij z patelni ciasto, jak tylko wyciągniesz go z piekarnika, i umieścić na regale chłodzącym i pozostawić do całkowitego ostygnięcia.Wyłóż truskawki i pokrój je na pół od dołu do góry.
Umieścić w misce i posypać 3 łyżki cukru. Wymieszać i odstawić na 30 minut. Po 30 minutach rozgnieść truskawki w dwóch partiach.
Posypać każdą połówkę 1 łyżką cukru i odstawić na kolejne 30 minut.Zrobić lukier: w misce wymieszać serek śmietankowy, 2 patyczki masła, przesiany cukier puder, wanilię i szczyptę soli.
Wymieszać do bardzo lekkiego i puszystego.Pokroić ciasto na pół przez środek.
Rozłóż truskawki równomiernie na każdej połowie (pokrój bok do góry), polewając wszystkie soki.
Połówki ciasta włóż do zamrażarki na pięć minut, aby ułatwić polewanie.
Wyjąć z zamrażarki. Użyj trochę mniej niż 1/3 lukru, aby rozłożyć truskawki na wierzchu dolnej warstwy.
Umieść drugą warstwę na górze.
Dodać połowę pozostałego lukru do góry rozkładając równomiernie, a następnie rozłożyć pozostałą 1/3 filiżanki po bokach.Pozostaw gładki lub udekoruj połówkami truskawek.Ważne: ciasto najlepiej podawać lekko chłodne. Zawartość masła w lukrze spowoduje, że zmięknie w temperaturze pokojowej. Aby uzyskać najlepsze wyniki, przechowywać w lodówce!