Ciasto Rabarbarowo-Cytrynowe Z Kremem
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj ciasto z rabarbarem i cytryną. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 295 kalorii, 4G białka, oraz 21 g tłuszczu każdy. Na 1,02 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka soku z cytryny, żółtka, żelatyna i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Wielkanoc z bitą śmietaną cytrynową i Kompot waniliowo-rabarbarowy, Ciasto z truskawkami i śmietaną, oraz Batoniki z brzoskwiniami i śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
W 2-do 3-quart patelni na małym ogniu, połączyć masło, żółtka, cukier, Skórka z cytryny, i sok z cytryny. Stale mieszaj, aż mieszanina grubo pokryje tył drewnianej łyżki, 10 do 12 minut (nie gotować).
Wlać do małej miski, przykryć i schłodzić do zimna, co najmniej 2 godziny, lub zagnieżdżać patelnię w dużej misce z lodowatą wodą i wymieszać mieszaninę do zimna, o 10 protokół.
W żaroodpornej szklance o pojemności 1 szklanki posypać żelatynę 2 łyżkami zimnej wody.
Odstawić do miękkości, 2 do 3 minut. Umieść 1 cal wody w małej patelni; doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, a następnie usunąć z ognia. Ustaw środek w wodzie na patelni i mieszaj, aż żelatyna się rozpuści, 2 do 3 minut.
W dużej misce ubij śmietanę, aż lekko zgęstnieje. Ubijając stale, wlej żelatynę; kontynuuj ubijanie, aż uformują się miękkie szczyty.
Wymieszać około 1/2 szklanki bitej śmietany do zimnej mieszaniny cytryny, aż dobrze wymieszane, a następnie zeskrobać mieszaninę cytryny do pozostałej bitej śmietany i złożyć delikatnie, aż włączone. Łyżka do Pie crust i poziom rozprzestrzeniania. Przykryć folią i schłodzić do twardego, co najmniej 1 godziny lub do 1 dnia.
Wlać kompot z rabarbaru do drobnego Sitka ustawionego nad miską.
Odcedzić, aż kapanie przestanie kapać, a następnie delikatnie łyżką kawałki rabarbaru na śmietanie cytrynowej.