Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena

Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena
Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena wymaga ok. 3 godziny i 50 minut od początku do końca. Na 1,85 zł za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 738 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz porzeczki, cukier, rodzynki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Boże Narodzenie. 2 osób okazało się, że ten przepis jest przepyszne i satysfakcjonujące. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto owocowe / krem pszenny: Presnitz / Budino di Avena, NAPÓJ AVENA (AVENA COLOMBIANA), oraz Rose Pistola Chocolate Budino Cake.

Instrukcje

1
W dużej misce połączyć mąkę, masło, 1 jajko, 1 żółtko, cukier, zagnieść mieszaninę i uformować mieszaninę w kulkę. Przykryć i odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
W osobnej misce, połączyć 1 żółtko jaja, rodzynki, orzechy włoskie, orzeszki piniowe, kandyzowane skórki, bułka tarta, goździki, gałka muszkatołowa i cynamon i dobrze wymieszać. Odstawić na 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej1 (12 Uncji) Opakowanie świeżej Zielonej Fasolki, Przyciętej
1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie1 (12 Uncji) Opakowanie Sera Brie
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)1/3 Szklanki Drobno Pokruszonych Wafelków Waniliowych (około 10 Wafli)
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Rozwałkuj ciasto do grubości 1/4 cala wałkiem do ciasta i umieść nakrętkę i nadzienie owocowe w środku ciasta. Złóż ciasto na pół, uszczypnij krawędzie i umyj zewnętrzną część ciasta pozostałym żółtkiem, ubij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej2 (8 Uncji) Opakowania Półsłodkiej Czekolady Do Pieczenia BAKER'S, Roztopionej
5
Piec w piekarniku przez 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
6
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Jabłka umieść w zapiekance, tworząc studnię na środku kawałków. Dobrze napełnić marmellatą, posypać jabłka cukrem, doprawić masłem i piec w piekarniku przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
W rondlu o grubym dnie połączyć cukier i 1 szklankę wody i doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
9
Dodaj porzeczki i sól i gotuj na dużym ogniu przez 20 minut, aż jagody będą miękkie, ale nie rozpadną się, a płyn zmniejszy się do syropowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
PorzeczkiPorzeczki
Maleńkie Tarty W Czerwonej PanierceMaleńkie Tarty W Czerwonej Panierce
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych

Składniki

4jabłka, rdzeniowane i pokrojone w kawałkijabłka, rdzeniowane i pokrojone w kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki400 gramów twardego tofu, zmiksuj400 gramów twardego tofu, zmiksuj1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 oliwki nadziewane pimiento2 oliwki nadziewane pimiento1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)masło pokrojone w kawałkimasło pokrojone w kawałki596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kandyzowana skórka pomarańczowaposiekana kandyzowana skórka pomarańczowa1szczyptaSzczypta cynamonuSzczypta cynamonu2kufleporzeczkiporzeczki1jajko i 3 żółtkajajko i 3 żółtka2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąkamąka4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkibarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania1szczyptaSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowejSzczypta świeżo startej gałki muszkatołowej596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzeszki pinioweposiekane orzeszki piniowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkirodzynki, nawodnione w 1/4 szklanki rumurodzynki, nawodnione w 1/4 szklanki rumu1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane orzechy włoskieposiekane orzechy włoskie2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs, 50 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia6
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn