Ciasto migdałowo-morelowe
Ten przepis służy 16 i kosztuje 84 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 232 kalorie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pasty migdałowej, migdały, niezawodny krem z masła i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 33%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Ciasto Morelowo-Migdałowe, Ciasto migdałowo-morelowe, oraz Ciasto Morelowo-Migdałowe.
Instrukcje
Dolną warstwę ciasta rozłożyć z około 1/4 szklanki dżemu morelowego. Wklej migdałowy kształt do płaskiego dysku i umieść na arkuszu folii z tworzywa sztucznego; przykryj drugim arkuszem plastiku i rozwałkuj w 9-calową rundę. Odklej górną warstwę plastiku i odwróć pastę migdałową na dolną warstwę ciasta; odklej pozostałą folię i przycinaj nierówne krawędzie.
1/4 szklanki dżemu morelowego; warstwę wyłożyć, dżem od strony do dołu, na pastę migdałową. Ciepły 3/4 szklanki dżemu morelowego w kuchence mikrofalowej lub na małym ogniu na piecu, a następnie wlać przez drobny sitko druciane; powinieneś mieć około 1/2 szklanki. Ubij do maślanego kremu; użyj maślanego kremu morelowego do zmrożenia ciasta.
Dekoruj wierzch lub boki pokrojonymi migdałami.