Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu
Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 648 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 1,04 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 30 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz mąkę uniwersalną, słodko-gorzką czekoladę, sodę oczyszczoną i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Marmurowe O Zapachu Rumu, Marmurowe babeczki z marmurowym lukrem serowym, oraz Ciasto Marmurowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ustaw stojak w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 163°.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce miksera elektrycznego. Dobrze wymieszać ręcznie, aby wymieszać i dodać masło. Beat mieszaninę na niskiej prędkości z łopatką, aż mieszanina jest gładka, ciężka pasta, około minuty lub dwóch.
Ubić jajka i rum razem. Na średniej prędkości ubić jedną trzecią płynu do mieszaniny mąki i masła. Bij przez 1 minutę.
Stop i zeskrobać miskę i trzepak. Beat w innej trzeciej cieczy i beat przez 2 minuty.
Powtórz Krok 4 z ostatnim płynem.
Wyjmij miskę z miksera i użyj dużej gumowej szpatułki, aby ostatecznie wymieszać ciasto.
Połącz rum, mleko i sodę oczyszczoną w średniej misce do mieszania i dobrze ubijaj, aby rozpuścić sodę. Zeskrobać czekoladę i ubić do płynu.
Dodaj 2 filiżanki ciasta podstawowego i trzepaczka dobrze połączyć.
Połowę pozostałego ciasta podstawowego zeskrobać na przygotowaną patelnię i wygładzić wierzch. Przykryć ciasto czekoladowe, tworząc jak najbardziej równomierną warstwę. Na koniec wierzch z pozostałym ciasto bazowym i wygładzić górę. Użyj noża stołowego o szerokim ostrzu lub cienkiej metalowej szpatułki, aby wytworzyć ciasto: włóż nóż do ciasta w centralnej rurce, z szeroką stroną ostrza skierowaną do ciebie. Przeciągnij ostrze przez ciasto na dno patelni i do góry i na bok patelni najbliżej Ciebie, powtarzając ruch co cal wokół patelni, opisując spiralę w ciasto, prawie tak, jakbyś składał do niego białka jaj. Zatrzymaj się, gdy wrócisz do punktu, w którym zacząłeś. Nie trudź się wygładzaniem górnej części ciasta—może to zakłócić marmurkowanie.
Upiecz ciasto, aż będzie dobrze wyrośnięte i jędrne, a wykałaczka lub mały cienki nóż włożony w połowie drogi między stroną patelni a centralną rurką wyschnie, około godziny.
Ostudzić ciasto na patelni przez 5 minut, a następnie odwrócić stojak na nim. Odwróć i podnieś patelnię. Ostudzić ciasto całkowicie.
Owinąć schłodzone ciasto w folię i przechowywać w temperaturze pokojowej. Zamrozić do dłuższego przechowywania. Przed podaniem rozmrozić ciasto i doprowadzić do temperatury pokojowej.