Ciasto Limonkowe z Serem Kremowym
Ciasto z kremem i limonką może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 534 kalorie , 6 g białka i 26 g tłuszczu . Ten przepis przeznaczony jest dla 8 osób i kosztuje 1,38 USD za porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut . Mieszanka mąki, skórki z limonki, bitej polewy i garść innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 10% . Ten wynik jest raczej zły. Babeczki barszczowe, nadzienie szarlotkowe, lukier z serka cynamonowego i ciasto z serem Cheddar Moon , ciasto z kremem limonkowo-jeżynowym i ciasto z kremem limonkowym są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Połącz okruszki ciasteczek i masło; dociśnij spód i boki nienasmarowanej płyty 9-calowej. talerz na ciasto.
Piec w temperaturze 375° przez 8-10 minut lub do momentu, aż skórka zacznie się rumienić. Studzimy na drucianej kratce.
Aby przygotować nadzienie limonkowe, wymieszaj w rondlu cukier, skrobię kukurydzianą, mąkę i sól. Mieszaj wodę, aż będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. Niewielką ilość gorącego nadzienia wymieszać z żółtkami jaj; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Zdjąć z ognia. W razie potrzeby dodaj masło, skórkę z limonki i barwnik spożywczy. Delikatnie wymieszaj z sokiem z limonki. Ochłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania.
Aby przygotować nadzienie z serka śmietankowego, w małej misce utrzyj serek śmietankowy, cukier puder i sok z limonki na gładką masę. Dodać ubitą polewę.
Rozłóż równomiernie na cieście; napełnij nadzieniem limonkowym. Przechowywać w lodówce przez 3 godziny lub do momentu stwardnienia. Resztki przechowuj w lodówce.