Ciasto Kokosowo-Szyfonowe

Ciasto Kokosowo-Szyfonowe
Ciasto kokosowo-Szyfonowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 379 kalorii. Na 57 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Kilka osób naprawdę lubi ten deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. 37 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz vanillan ekstrakt, sól, białka jaj, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 38%, co nie jest zbyt wspaniałe. Podobne przepisy to Ciasto Kokosowo-Szyfonowe, Ciasto Kokosowo-Limonkowe Szyfonowe, oraz Kokosowe Ciasto Szyfonowe.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F (165 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól dobrze wymieszać. Zrób dobrze w środku mieszanki mąki i dodaj olej roślinny, żółtka jaj, wodę, ekstrakt z wanilii i ekstrakt z migdałów. Beat until smooth.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Proszek Do PieczeniaProszek Do Pieczenia
Olej RoślinnyOlej Roślinny
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
3
W dużej misce ubij białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż uformują się sztywne szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
4
Mieszankę z żółtkiem wlać stopniowo na ubite białka i złożyć, aż się wymieszają. Złóż płatki kokosowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki KokosowePłatki Kokosowe
Białka JajBiałka Jaj
żółtko Jajażółtko Jaja
5
Wlać ciasto do ungreased 10 inch tube pan.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Piec w temperaturze 325 stopni F (165 stopni C) przez 55 minut. Zwiększyć temperaturę piekarnika do 350 stopni F (175 stopni C) i piec przez 10 do 15 minut dłużej. Top odskoczy po delikatnym dotknięciu. Odwróć patelnię do góry nogami, aż ciasto ostygnie przed wyjęciem z patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
7
Wyjąć schłodzone ciasto z patelni i w razie potrzeby zmrozić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia3
Magazyn