Ciasto Jeżynowo-Cytrynowe Do Góry Nogami
Ciasto jeżynowo-cytrynowe wymaga ok. 45 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 236 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 55 centów za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Mieszanka jaj, jeżyny, cukier granulowany i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Sprawdza się jako bardzo przyjazny dla budżetu deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 31%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto Blackberry Upside Down, Ciasto Blackberry Upside Down, oraz Ciasto jeżynowe do góry nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieścić 2 łyżeczki roztopionego masła na dnie 9-calowej okrągłej patelni tortowej; posypać brązowym cukrem i skórką z cytryny. Wierzch z jeżyn; odstawić.
Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i sól połączyć w małej misce.
Ubić cukier granulowany i 2 łyżki masła w dużej misce na średniej prędkości miksera, aż dobrze wymieszane.
Dodać jajko i wanilię; dobrze ubić.
Dodać mieszankę mąki do mieszanki jaj na przemian z mlekiem, zaczynając i kończąc mieszanką mąki; wymieszać po każdym dodaniu. Łyżka ciasta na jeżyny.
Piec w 350 przez 40 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 5 minut na stojaku z drutu. Poluzuj krawędzie ciasta nożem.
Umieść talerz do góry nogami na patelni tortowej; Odwróć na talerz.