Ciasto Jagodowe Z Sosem Wojapi
Ciasto Jagodowe z Sosem Wojapi zajmuje od początku do końca około 40 minut. Ten przepis służy 2 osobom. Za 96 centów za porcję ten przepis pokrywa 8% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 356 kalorii, 6 g białka i 14 g tłuszczu na porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i kup jagody, masło, skrobię kukurydzianą i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 22%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy obejmują ciasto kukurydziane z sosem jagodowym, ciasto piernikowe z sosem jagodowym i ciasto kokosowe z jagodami z sosem cytrynowym.
Instrukcje
W małej misce połącz cukier i mąkę; wymieszać z mlekiem i wanilią.
Umieść masło w natłuszczonym naczyniu o średnicy 5-3/4 cala. x 3 cale x 2 cale patelnia do chleba.
Ciasto wlać do formy (nie mieszać).
Piec w temperaturze 350° przez 20-25 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut, a następnie przekładamy na talerz.
W małym rondlu połącz cukier i skrobię kukurydzianą. Mieszaj wodę, aż będzie gładka; dodaj jagody. Gotuj i mieszaj, aż na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
W razie potrzeby podawaj na ciepło na cieście z lodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti
Ciasto Jagodowe świetnie komponuje się z Cream Sherry, Portem i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.