Ciasto Jabłkowo-Pomarańczowe
Ciasto jabłkowo-pomarańczowe wymaga mniej więcej 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 346 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz cienkie skórki pomarańcze, złote aromatyczne jabłka, mielony imbir i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Świetnie sprawdza się jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Batoniki Z Masłem Jabłkowym, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Szarlotki Cynamonowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Ostrożnie wyjmij skórkę z pomarańczy za pomocą obieraczki do warzyw, unikając białej skórki (zachowaj pomarańcze do innego użycia).
Pokrój skórki na paski o szerokości 1 x 1/8 cala.
Połączyć wodę, miód i sok z cytryny w małym rondlu; doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu.
Dodaj skórkę pomarańczową; przykryć, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż skórka będzie bardzo miękka.
Wyjąć skórkę z patelni za pomocą łyżki szczelinowej; wyrzucić płyn do gotowania.
Połącz brązowy cukier, mąkę, cynamon, imbir i sól w dużej misce.
Dodać jabłka; wrzucić dobrze do herbu. Dopasuj 1 porcję ciasta do 9-calowej płyty ciasta z głębokim naczyniem pokrytej sprayem do gotowania, dzięki czemu ciasto rozciągnie się ponad krawędź płyty. Łyżka połowa mieszaniny jabłek do skorupy; ułóż pomarańczową skórkę na wierzchu. Łyżka pozostałej mieszaniny jabłek na górze.
Pozostałą masę ułożyć na mieszance jabłkowej. Nacisnąć krawędzie ciasta razem. Wchodzisz krawędzie pod; flet.
Wytnij 3 (1-calowe) szczeliny na wierzchu ciasta ostrym nożem.
Umyj wierzch i krawędzie ubitym jajkiem.
Umieścić ciasto na blasze do pieczenia; piec w temperaturze 350 stopni przez 1 godzinę lub do złotego koloru. Schłodzić na stojaku z drutu.