Ciasto Esterel

Ciasto Esterel
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta Esterel. Na 2,02 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 21 g tłuszczu, oraz w sumie 407 kalorii. Ten przepis służy 10. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka ciężkiej śmietany, malin, białek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Toll House Cake (Layer Cake lub Bundt Cake-You Pick), Eggless Wheat Tutti Frutti Cake-wegańskie ciasto pełnoziarniste-Christmas Cake s, oraz Ananas Pudding Ciasto Ciasto Mix Ciasto dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. zrób mąkę migdałową, umieszczając migdały w czystym, suchym, blenderze lub robocie kuchennym i siekając je, aż staną się proszkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
Umieścić jajka, 1 1/4 szklanki cukru pudru i mąki migdałowej w średniej wielkości misce do mieszania. Ubij mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż będzie kremowy i lekki, około 1 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Piekarzy Lub Najdrobniejszego CukruPiekarzy Lub Najdrobniejszego Cukru
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
3
Białka umieścić w dużej misce i ubijać mikserem elektrycznym na średniej prędkości, aż się spieni. Zrobić francuską bezę, dodając pozostały cukier puder, 1 łyżkę na raz, i ubijając na sztywne, ale nie suche szczyty. Nie przesadzaj. Użyj gumowej szpatułki, aby złożyć mieszankę migdałową do francuskiej bezy w dwóch dodatkach, uważając, aby nie opróżnić ciasta. Delikatnie złożyć w roztopionym maśle, następnie przesianą mąkę, tylko do momentu włączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone1/4 Szklanki Plus 1 łyżka Zimnej Wody, Podzielone
Crostini Z Czosnkiem, OpcjonalnieCrostini Z Czosnkiem, Opcjonalnie
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)(od 44 Do 48 Stopni Celsjusza/od 112 Do 118 Stopni Fahrenheita)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
4
Za pomocą przesuniętej szpatułki rozprowadzić około dwóch trzecich ciasta na pergaminową blachę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka OffsetowaSzpatułka Offsetowa
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Rozłóż pozostałe ciasto na połowie innego pergaminu wyłożonej blachy pan. Lekko reszta krawędzi łopatki na ciasto i delikatnie popchnąć nadmiar w kierunku krawędzi obu blach do pieczenia. Obsypać wierzchnie warstwy ciasta cukrem pudrem, aby uzyskać ładniejszą skórkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Ser Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 CalaSer Topiony (Velveeta), Pokrojony W Kostki O Wymiarach 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Piec, aż lekko i równomiernie rumiane na górze, 6 do 8 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
7
Wyjmij warstwy ciasta z piekarnika i natychmiast rozpakuj na stojaku z drutu, aby utrzymać ciepło blachy do pieczenia z dalszego ich pieczenia. Aby zdemontować, odwróć stojak chłodzący i umieść go na wierzchu warstwy ciasta, a następnie odwróć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
Pomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&mPomarańczowy Kawałek Do Pieczenia M&m
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Usuń papier pergaminowy, gdy warstwy są całkowicie chłodne. Odstawić do użycia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)Posiekana Natka Pietruszki, Duża Ilość (1 Lub 2 Garście)
1
Wlać ciężką śmietanę do 1-kwartowego rondla o ciężkim dnie i gotować na średnim ogniu, aż bąbelki zaczną tworzyć się na brzegach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Włożyć słodko-gorzką czekoladę do średniej wielkości miseczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady1/3 Szklanki Kawałków Toffi Z Mlecznej Czekolady
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wlać gorącą śmietanę na czekoladę i pozostawić na około 30 sekund, aby rozproszyć ogień i stopić czekoladę. Delikatnie ubijać, aż będzie gładka i jednorodna. Odstawić do użycia. Nie przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych2 Kwarty Lodów Miętowych, Zmiękczonych
Pomidory Słoneczne NiePomidory Słoneczne Nie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
4
Aby złożyć ciasto, przeciąć dużą warstwę na pół. Powinieneś teraz mieć trzy równe kawałki ciasta.
5
Umieść 1 warstwę na patelni z pergaminem. Na górze rozłóż połowę ganache na krawędzie w równej warstwie. Przykryć kolejną warstwą ciasta, następnie równomiernie rozprowadzić dżem malinowy na wierzchu aż do krawędzi. Wierzchu z trzecią warstwą ciasta i rozprowadzić Pozostałe ganache równomiernie na krawędziach. Bardzo ważne jest, aby ta warstwa była równa, ponieważ jest to górna część ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dżem MalinowyDżem Malinowy
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
6
Umieść zmontowane ciasto w lodówce na 1 godzinę.
7
Do podania udekorować świeżymi malinami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego1 Opakowanie (19,6 Uncji) Mrożonego Ciasta Waniliowego
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn