Ciasto Czekoladowo-Orzechowe Inkrustowane Rumem
Czekoladowy-masło orzechowe inkrustowane Rum ciasto może być tylko deser szukasz. Na 1,58 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 686 kalorii, 6G białka, oraz 35 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, pudding waniliowy instant, batonik z mleczną czekoladą i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić już dziś. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 30 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 21%, to danie nie jest tak doskonałe. Spróbuj Czekoladowe Ciasto Z Masłem Orzechowym, Czekoladowe Groszki Orzechowe, oraz Ciasto czekoladowe z masłem orzechowym ze specjalnym lukrem z masłem orzechowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Lekko spryskać warstwę sprayu nonstick, a następnie masło i mąka dno patelni bundt.
Na maślaną patelnię posypać posiekanymi orzechami pekan.
Aby zrobić ciasto, rozpuść czekoladę z 1/4 szklanki wody, podgrzewając ją w mikrofalówce przez około 30 sekund i wymieszaj. W dużej misce do mieszania dodać roztopioną mieszaninę czekolady, jajka, olej, mieszankę ciast, budyń i rum.
Wlać ciasto w patelni bundt i gotować przez 50 do 60 minut.
Aby zrobić glazurę podstawową, delikatnie zagotuj masło, cukier, rum, wodę i zmiażdżony batonik Butterfinger. Gdy ciasto jest gotowe, wyjąć z piekarnika i umieścić na przykrytej folią płycie grzewczej. Nakłuć wierzch ciasta widelcem kilka razy wokół góry.
Wlać glazurę na wierzchu ciasta, nasycając równomiernie. Użyj całej glazury.
Odstawić na 25 do 30 minut. Dostać ciasto talerz i umieścić strony serwowania w dół na górze patelni ciasto bundt, odwracając w ten sposób ciasto. Przykryć talerz ciasta kopułą i odstawić na 4 do 6 godzin lub na noc.
Aby wtórne glazury, stopić czekoladę mleczną Baton, pół na pół, masło, woda i syrop czekoladowy. Dobrze wymieszać, następnie mocno skropić glazurę na wierzchu ciasta i po bokach.
Posypać 1/4 szklanki zmiażdżone masło orzechowe crunch bar na górze i niech spadnie boki.