Ciasto czekoladowo-migdałowe marmurkowe bundt

Ciasto czekoladowo-migdałowe marmurkowe bundt
Ciasto czekoladowo-migdałowe marmurkowe bundt wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 709 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mąkę, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 113 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Marmurkowe Ciasto Czekoladowe Bundt, Marmurkowe Ciasto Czekoladowe Bundt, oraz Marmurkowy Tort Mini Bundt dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piekarnik nagrzać do 180C / 160C wentylator / Gaz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Dokładnie posmaruj puszkę o pojemności 1,5 litra roztopionym masłem.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
3
Masło i cukier zmiksować, aż będą lekkie i puszyste. Wymieszaj ekstrakt z migdałów.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia1/4 Szklanki Zmielonych Orzechów Makadamia
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4
Wymieszać proszek do pieczenia, mąkę i zmielone migdały. Ubić w jednym jajku na raz, dodając łyżkę mieszanki mąki pomiędzy. Powtarzaj, aż wszystkie trzy jajka zostaną dodane, następnie złóż pozostałą mieszaninę mąki i wymieszaj z mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Miękkie Masło Do Wysmarowania ForemekMiękkie Masło Do Wysmarowania Foremek
Pokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone BrzoskwiniePokrojone W Plasterki Obrane świeże Lub Mrożone Brzoskwinie
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
5
Połówkę ciasta wymieszać w osobnej misce i wymieszać z pastą kakaową.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania1 łyżka Barwnika Spożywczego Red Velvet (np. Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) Lub Według Uznania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Dodać chipsy czekoladowe do drugiej połowy mieszanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)2 Szklanki (12 Uncji) Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Kawałków Czekolady (zalecane: Ghiradelli)
7
Dodaj łyżki każdego z ciasta na przemian do puszki i przeciągnij uchwyt łyżeczki przez mieszaninę, aby uzyskać marmurkowy efekt.
8
Piec około 40 minut, a następnie przetestować ciasto, aby sprawdzić, czy szaszłyk włożony do najgłębszej części wychodzi czysty. Ciasto zajmie 40-50 minut, w zależności od proporcji puszki bundt.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
9
Niech ciasto ostygnie w puszce na 10 minut przed obracając się na stojaku chłodzącym. Po ostygnięciu ciasto odkurzyć odrobiną cukru pudru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na PółPomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół

Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port

Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto Bundt. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
NV Johnson Estate Cream Sherry
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn