Ciasto czekoladowo-migdałowe marmurkowe bundt
Ciasto czekoladowo-migdałowe marmurkowe bundt wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 709 kalorii, 12g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,22 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubi ten deser. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, mąkę, proszek do pieczenia i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 113 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 38%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Marmurkowe Ciasto Czekoladowe Bundt, Marmurkowe Ciasto Czekoladowe Bundt, oraz Marmurkowy Tort Mini Bundt dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik nagrzać do 180C / 160C wentylator / Gaz
Dokładnie posmaruj puszkę o pojemności 1,5 litra roztopionym masłem.
Masło i cukier zmiksować, aż będą lekkie i puszyste. Wymieszaj ekstrakt z migdałów.
Wymieszać proszek do pieczenia, mąkę i zmielone migdały. Ubić w jednym jajku na raz, dodając łyżkę mieszanki mąki pomiędzy. Powtarzaj, aż wszystkie trzy jajka zostaną dodane, następnie złóż pozostałą mieszaninę mąki i wymieszaj z mlekiem.
Połówkę ciasta wymieszać w osobnej misce i wymieszać z pastą kakaową.
Dodać chipsy czekoladowe do drugiej połowy mieszanki.
Dodaj łyżki każdego z ciasta na przemian do puszki i przeciągnij uchwyt łyżeczki przez mieszaninę, aby uzyskać marmurkowy efekt.
Piec około 40 minut, a następnie przetestować ciasto, aby sprawdzić, czy szaszłyk włożony do najgłębszej części wychodzi czysty. Ciasto zajmie 40-50 minut, w zależności od proporcji puszki bundt.
Niech ciasto ostygnie w puszce na 10 minut przed obracając się na stojaku chłodzącym. Po ostygnięciu ciasto odkurzyć odrobiną cukru pudru.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Port to moje najlepsze propozycje na ciasto Bundt. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. NV Johnson Estate Cream Sherry z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![NV Johnson Estate Cream Sherry]()
NV Johnson Estate Cream Sherry
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste trwałe wykończenie. Teraz dobrze, ale nagrodzi tych, którzy pozwolą mu się starzeć"". Ulubiony napój przed posiłkiem. Rozważ to z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po kolacji z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Również wspaniałe w chłodne popołudnia, podawane z biszkoptami do kąpieli w ""włoskim stylu"". "