Ciasto Czekoladowo-Marmurowe

Ciasto Czekoladowo-Marmurowe
Czekoladowe ciasto marmurowe może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Marmurowe, Ciasto Marmurowo-Czekoladowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Marmurowe dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Pokryj 10-calową patelnię do ciasta Bundt sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf PanKugelhopf Pan
3
Mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i 1 szklanka cukru wymieszać w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Kolejne 7 składników ubić w innej dużej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
WaniliaWanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj do suchych składników i wymieszaj łopatką, aż się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
6
Przenieść 3/4 szklanki ciasta do małej miseczki i ubić w czekoladzie, kakao, i pozostałą 1 łyżkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wlać 3 szklanki białego ciasta do przygotowanej patelni. Ciasto czekoladowe Dollop na białym cieście; przykryć pozostałą białą cieście. Używając noża, obracaj ciasto raz w ciągłym kształcie litery S wokół patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
PatelniaPatelnia
8
Piec 55 minut, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut; odwrócić na stojaku i ostudzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
SzaszłykiSzaszłyki
PatelniaPatelnia
9
W misce, połączyć składniki glazury i skropić ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
10
Serw.

Składniki

1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkizwykłe mleko migdałowezwykłe mleko migdałowe1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiAromat klonowy do smakuAromat klonowy do smaku2(może być lub przeglądać)pokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwiniepokrojone w plasterki obrane świeże lub mrożone brzoskwinie1(może być lub przeglądać)O cukrze cukierniczymO cukrze cukierniczym3946 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka uniwersalna lub tortowamąka uniwersalna lub tortowa2Opcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawkiOpcjonalnie bita polewa i pokrojone w plasterki świeże truskawki2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterkido 2 średnich kiwi, obranych i pokrojonych w plasterki0(może być lub przeglądać)(duża tuba)(duża tuba)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkijasna śmietanajasna śmietana2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicukier podzielonycukier podzielony796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiroztopione masło niesoloneroztopione masło niesolone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)roztopione masło niesoloneroztopione masło niesolone28Orzechy dowolne (posiekane)czekolada niesłodzona, topionaczekolada niesłodzona, topiona1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)kakao niesłodzonekakao niesłodzone1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)niesłodzone kakao w proszkuniesłodzone kakao w proszku2(może być lub przeglądać)ekstrakt z czystej waniliiekstrakt z czystej wanilii1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)ciepła wodaciepła woda1586 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka z ciasta pełnoziarnistegomąka z ciasta pełnoziarnistego
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Magazyn