Czekoladowe ciasto marmurowe może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 16 i kosztuje 41 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 221 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, cukier puder i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Ciasto Czekoladowo-Marmurowe, Ciasto Marmurowo-Czekoladowe, oraz Ciasto Czekoladowo-Marmurowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
2
Pokryj 10-calową patelnię do ciasta Bundt sprayem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kugelhopf Pan
3
Mąki, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i 1 szklanka cukru wymieszać w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda Oczyszczona
Cukier
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Kolejne 7 składników ubić w innej dużej misce do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
5
Dodaj do suchych składników i wymieszaj łopatką, aż się połączą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szpatułka
6
Przenieść 3/4 szklanki ciasta do małej miseczki i ubić w czekoladzie, kakao, i pozostałą 1 łyżkę cukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Kakao W Proszku
Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Wlać 3 szklanki białego ciasta do przygotowanej patelni. Ciasto czekoladowe Dollop na białym cieście; przykryć pozostałą białą cieście. Używając noża, obracaj ciasto raz w ciągłym kształcie litery S wokół patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
Patelnia
8
Piec 55 minut, aż szpikulec włożony do środka wyjdzie czysty. Schłodzić na patelni 10 minut; odwrócić na stojaku i ostudzić całkowicie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szaszłyki
Patelnia
9
W misce, połączyć składniki glazury i skropić ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Glazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona