Ciasto Czekoladowe Gruszkowe Do Góry Nogami
Ciasto czekoladowe z gruszką do góry nogami to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 230 kalorii. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka sody oczyszczonej, soli morskiej, cukru granulowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami, oraz Ciasto Gruszkowe Do Góry Nogami dla podobnych receptur.
Instrukcje
Masło 9-calowa okrągła patelnia do pieczenia.
Aby zrobić polewę z owoców, włóż cukier i wodę do ciężkiego rondla (z ciasną pokrywką) i mieszaj, aż cukier się rozpuści. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia na średnim ogniu, a następnie przykryć i gotować przez 2 minuty. (Pokrycie w ten sposób pozwala parze spłukać boki patelni, co zapobiegnie tworzeniu się kryształków cukru.) Odkryć rondel i nadal gotować cukier, delikatnie i powoli obracając patelnię w razie potrzeby gotować karmel równomiernie, aż stanie się ciemny bursztynowy kolor. Od czasu do czasu popijamy boki patelni pędzelkiem do ciasta zanurzonym w zimnej wodzie. Ostrożnie wlać karmel do przygotowanej patelni i pozostawić do stwardnienia. Patelnia będzie bardzo gorąca z cukru, więc uważaj na przenoszenie, jeśli zajdzie taka potrzeba. Wachlarzuj plasterki gruszki na karmelu w kółko na obwodzie, wypełniając w środku pozostałymi plasterkami.
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Aby zrobić ciasto, umieścić masło i czekoladę w małym rondlu na małym ogniu i stopić, mieszając od czasu do czasu. Mąkę, kakao, sodę oczyszczoną i sól przesiać w misce.
Przenieść roztopioną czekoladę do miski lub miski miksera stojącego i dodać cukier. Za pomocą miksera ręcznego z ubijakami lub miksera stojącego z uchwytem łopatkowym, beat na średniej prędkości przez około 3 minuty, aż będzie lekki i puszysty.
Dodać jajka po kolei, zeskrobując boki miski po każdym dodaniu. Wymieszać wanilią. Mieszaj w mieszaninie mąki w trzech dodatkach na przemian z mlekiem w dwóch dodatkach, zaczynając i kończąc na mące i skrobanie po bokach miski od czasu do czasu.
Wlać ciasto do przygotowanej patelni i piec na środku piekarnika przez 40 do 45 minut, lub aż ciasto odbije się lekko po dotknięciu. Ostudzić na stojaku z drutu przez 15 minut, a następnie odwrócić ciasto na talerzu, pozostawiając patelnię na wierzchu ciasta na 5 minut przed wyjęciem go.
Ciasto podawać na ciepło, posypane małą łyżką śmietany Chantilly lub gałką lodów z ziaren wanilii.
Przechowywanie: zapakowane w folię, ciasto będzie przechowywać w temperaturze pokojowej do 3 dni.
Wydrukowano za zgodą rustykalnych deserów owocowych: kruszyny, klamry, Brukiewki, Pandowdies i inne przez Cory Schreiber i Julie Richardson, copyright © 200
Zdjęcia © 2009 by Sara Remington. Opublikowane przez Ten Speed Press, oddział Random House, Inc.