Ciasto Czekoladowe Flan
Przepis Ciasto czekoladowe Flan jest gotowy w około 2 godziny i 20 minut i zdecydowanie jest doskonałym bezglutenowe i wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 242 kalorie, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. 212 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Mieszanka twarogu, mleka skondensowanego, mleka odparowanego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Ciasto czekoladowe {czyli magiczny Chocoflan!}, Flan de Arroz con Leche (ryż Pudding Flan), oraz My Simple Custard Flan (Filipino Leche Flan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 12-filiżankę patelni bundt z dodatkiem mąki w sprayu do gotowania lub posmaruj patelnię skracając i kurz mąką.
Polewamy karmelem na patelnię.Przygotuj mieszankę tortową zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Wlać ciasto ciasto na patelni ciasta na Karmelu.Zrób flan.
Wlać skondensowane, odparowane i świeże mleko do blendera.
Dodać zmiękczony twarożek, wanilię i jajka i zmiksować lub przetworzyć na gładką masę.
Wlać mieszaninę flan bardzo powoli na ciasto ciasto.Spryskaj arkusz folii aluminiowej sprayem do gotowania (lub po prostu użyj folii zapobiegającej przywieraniu) i szczelnie przykryj patelnię folią. Szczelne krycie jest bardzo ważne. Ustaw patelnię Bundt na dużą patelnię i ustaw na stojaku piekarnika i wsuń.Ostrożnie wlać gorącą wodę do większej patelni na głębokość 2 cali (patelnia Bundt będzie siedzieć w 2 calach wody).
Piec przez dwie godziny.Po dwóch godzinach wyjmij ciasto z wody i pozostaw do ostygnięcia na 15 minut. Odklej folię aluminiową. Odwróć ciasto na duży talerz z obręczą. Polewa karmelowa powinna spływać po bokach. Całkowicie schłodzić, a następnie schłodzić.
Polecane wino: Tempranillo, Albarino, Grenache
Tempranillo, Albarino i Grenache są doskonałym wyborem dla hiszpańskiego. Łącząc wino z daniami kuchni hiszpańskiej, dlaczego nie kierować się zasadą "co rośnie razem idzie razem"? Polecamy albariño do białego wina i garnachan i tempranillo do czerwonego. Flaco Tempranillo z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 8 dolarów za butelkę.
Flaco Tempranillo
Produkowany z ekologicznych, suchych winnic. Flaco pokazuje złożoność dwukrotnie wyższą cenę. Winorośle te są utrzymywane w zróżnicowanym mikroklimacie, co pozwala na większą konsystencję dojrzałości rok po roku. Świeży, czysty charakter tego wina sprawia, że jest to niezwykle wszechstronne wino do łączenia z jedzeniem. To wino dobrze pasuje do białych mięs, takich jak wieprzowina i kurczak oraz łuszczących się ryb, takich jak morszczuk, dorsz lub flądra. To ma owoce i kwasowość, aby dopasować się do czerwonych mięs, jak również.