Ciasto Czekoladowe Bez Mąki
Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 15g tłuszczu i w sumie 198 kalorii. Ten przepis służy 16. Za 57 centów za porcję, ten przepis okładki 5% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś mielone orzechy pekan, czekoladowy ganache, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i przyjazne dla fodmap dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Ciasto Czekoladowe I Masło Orzechowe Bez Mąki Z Ciepłą Polewą Czekoladową, do ciasta czekoladowego bez mąki, oraz Ciasto Czekoladowe Bez Mąki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pozostaw białka w temperaturze pokojowej na 30 minut. W ciężkim rondlu rozpuść masło, 1/4 szklanki cukru i czekoladki na małym ogniu, ciągle mieszając. Ostudzić, aż mieszanina będzie letnia.
W dużej misce ubij żółtka, aż będą gęste i cytrynowe, około 3 minut. Ubij wanilię. Stopniowo ubijaj orzechy pekan i mieszankę czekolady.
W małej misce i czystymi naganiaczami ubijaj białka na średnich obrotach, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawaj pozostały cukier, po 1 łyżce stołowej na raz, ubijając z dużą prędkością, aż utworzą się sztywne szczyty. Wymieszaj niewielką ilość białek z mieszanką czekolady. Złóż pozostałe białka.
Wlać do natłuszczonego 9-calowego. tortownica.
Ułóż na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 350° przez 40-50 minut lub do momentu, gdy wykałaczka włożona w pobliżu środka wyjdzie z kilkoma wilgotnymi okruchami. Ostudzić na ruszcie przez 20 minut.
Ostrożnie przesuń nożem wokół krawędzi patelni, aby poluzować; zdejmij boki patelni i całkowicie ostudź. W razie potrzeby mróz z czekoladowym Ganache.
W razie potrzeby udekoruj truskawkami i miętą.