Ciasto cytrynowo-śmietankowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj Lemon Curd i Cream Cake. Ten przepis służy 15 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 341 kalorii. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz maślankę, wodę, olej roślinny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 14%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Ciasto z syropem cytrynowym z jagodami i kremem cytrynowo-twarogowym, Ciasto migdałowe z kremem z twarogu cytrynowego i malinowym żelem, oraz Białe ciasto z cytrynowo-limonkowym nadzieniem twarogowym i lukrem z bitą śmietaną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotuj Twaróg Cytrynowy.
Beat ciasto wymieszać i następne 4 składniki w dużej misce przy niskiej prędkości z mikserem elektrycznym aż połączone; zwiększyć prędkość do średniej, i pokonać 2 protokół.
Wlać ciasto do 2 natłuszczonych i zalanych mąką 9-calowych okrągłych tortownic.
Piec w 350 przez 30 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Schłodzić w patelniach na stojaku z drutu 10 minut; wyjąć z patelni i całkowicie schłodzić na stojaku z drutu.
Ubijaj śmietanę z dużą prędkością mikserem elektrycznym, aż się spieni; stopniowo dodawaj 3 łyżki cukru, ubijając, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać kwaśną śmietanę, ubijając, aż mieszanina rozprzestrzeni konsystencję. Schłodzić co najmniej 30 minut.
Połącz gorącą wodę, 1/3 szklanki cukru i sok z cytryny w małej misce, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Umieść 1 warstwę ciasta na talerzu ciasta; użyj drewnianego kilofa, aby przebić otwory w cieście w odległości 1/2 cala. Powoli wlać połowę mieszaniny syropu cukrowego na warstwę ciasta, aż ciecz zostanie wchłonięta.
Rozprowadzić 1 szklankę twarogu cytrynowego na warstwie. Wierzch pozostałą warstwą ciasta; użyj drewnianego kilofa, aby przebić otwory w cieście w odległości 1/2 cala.
Pozostałą część syropu zalać warstwą, a następnie dodać pozostały twarog cytrynowy, pozostawiając 1,5-calową granicę wokół krawędzi ciasta.
Rozłóż lukier z kwaśnej śmietany na bokach ciasta i na granicy 1 1/2 cala wokół górnej krawędzi ciasta, pozostawiając widoczny twarog cytrynowy. Schłodzić co najmniej 1 godzinę przed podaniem. Przechowywać w lodówce.
*Tylko w celach testowych użyliśmy Betty Crocker Super