Ciasto Ciągnięte Pizza Prosciutto

Ciasto Ciągnięte Pizza Prosciutto
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Pizzana Prosciutto. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 105 g tłuszczu, oraz w sumie 1275 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $7.81 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 3 fanów. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Udaj się do sklepu i odbierz granulowany cukier, masło, ser fontina i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Domowe ciasto na pizzę Mellow Mushroom I Kopia Kot Mellowterranean Pizza, Ciasto Do Pizzy {Smażona Pizza Ze Szpinakiem I Grzybami}, oraz Pizza z grilla (jak) + ciasto do pizzy serowej dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
Dla ciasta: usypać mąkę na powierzchni roboczej i uformować studnię w środku. Podgrzać przefiltrowaną wodę do 90 stopni, rozpuścić drożdże i odstawić na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filtrowana WodaFiltrowana Woda
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
3
Dodać sól do studni wraz z połową mieszanki drożdży. Pracując od środka na zewnątrz, pociągnij boki studni do środka, aż cała mąka zostanie włączona (mieszanina będzie lepka). Dalej mieszać ciasto i dodawać Pozostałe drożdże w krokach, aż cała mieszanina drożdży zostanie włączona. Zagniataj ciasto, aż będzie elastyczne, jedwabiste i nie będzie już lepkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I OreganoSos Pomidorowy Hunt's® Z Bazylią, Czosnkiem I Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4
Dodać szczypty mąki, jeśli to konieczne, aby zmniejszyć lepkość, ale nie dodawać zbyt dużo, bo ciasto będzie suche. Zagnieść ciasto przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
5
Uformuj ciasto w kulkę i włóż ciasto do miski przykrytej wilgotną ściereczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia w temperaturze pokojowej przez 1 godzinę. Uderz ciasto w dół, naciśnij większość powietrza i uformuj je z powrotem w kulkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
7
Pozostawić ciasto do wyrośnięcia przez dodatkowe 3 godziny. Rozwałkuj ciasto, uformuj je w kulkę i przechowuj w lodówce przez 24 do 36 godzin, aby "opóźnić" na tacy pokrytej folią. Po przygotowaniu ciasto ogrzać do temperatury pokojowej przez co najmniej 30 minut przed użyciem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
PunchPunch
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
1
Dodać koniec prosciutto, marchew, seler, cebula i czosnek do garnka i przykryć 1 galoncold wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu przez 2 godziny. Odstawić prosciutto do ostygnięcia w płynie przez 1 godzinę(powinno być widłowe).
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
Pęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (okPęczek Selera Pokrojonego W Plasterki (ok
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
2
Usunąć prosciutto, wyciągnąć wieprzowinę, wyrzucić połowę zewnętrznej skóry i wymieszać resztę z wyciągniętą prosciutto.
Składniki, których będziesz potrzebować
ProsciuttoProsciutto
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
1
Odetnij wierzchołki od poru do delikatnej części poru.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
2
Por przeciąć na pół, od góry do dołu. Dobrze spłucz por w chłodnej wodzie, aby usunąć cały brud.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
3
Pokroić Por na półksiężyce 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
4
Podsmażyć pory na średnim ogniu w dużym rondlu z masłem do bardzo miękkiej, 30 do 40 minut, mieszając w razie potrzeby. Gdy pory są suche, spalić z winem i zmniejszyć do prawie suchego.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
5
Dodać krem i zmniejszyć do prawie suchego. Doprawić solą i pieprzem. Pozostawić do ostygnięcia przed dodaniem do pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
świeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Wiśnie Rainier, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
1
Rozgrzać dużą patelnię saute na średnim ogniu. Dno patelni zalać olejem, następnie dodać cebulę i wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Dodać cukier i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
3
Podsmażyć cebulę, aż zacznie brązowieć, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4
Dodać 1/4 szklanki wody i gotować, aż odparuje, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
5
Dodać ocet balsamiczny i zmniejszyć, aż cebula straci swój crunch i patelnia jest sucha. Pozostawić do ostygnięcia przed polewaniem pizzy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)1 Duży Bakłażan, Obrany I Pokrojony W 1/2-calowe Rundy (potrzebujesz Co Najmniej 8 Rund)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dla utwardzonych czarnych oliwek: w dużym garnku, doprowadzić 1 galon wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwki CzarneOliwki Czarne
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
7
Dodać oliwki do sitka i zanurzyć 5 do 6 razy we wrzącej wodzie, aby usunąć nadmiar soli. W międzyczasie podgrzej oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na średnim ogniu w rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)Porwana Lub Posiekana Bazylia (10 Do 12 Liści)
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
8
Dodać świeży rozmaryn i podgrzać w oleju, aż będzie pachnący.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmaryn świeżyRozmaryn świeży
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
9
Zdjąć patelnię z ognia i dodać oliwki do oleju rozmarynowego. Pozostawić do ostygnięcia w temperaturze pokojowej do marynowania. Oliwki zamarynuj przez noc, aby nabrać rozmarynowego smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
1
Umieść kamień do pizzy w piekarniku i rozgrzej do 550 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Niech się nagrzewa przez co najmniej 30 minut.
3
Uformuj ciasto na 12-calowy dysk z dużą ilością mąki stołowej (upewnij się, że ciasto jest tej samej grubości w całym, zwłaszcza w środku).
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
4
Ułożyć na skórce do pizzy posypanej mąką i równomiernie rozprowadzić roztopione pory na cieście, pozostawiając 1-centymetrową granicę na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
(i Tylko Porcje)(i Tylko Porcje)
5
Równomiernie rozprowadzić 2 uncje startego sera fontina, 3 uncje wyciągnął prosciutto i około 1 uncja karmelizowanej cebuli na pizzy. Roztrzepać 8 oliwek marynowanych w soli z rozmarynem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karmelizowana CebulaKarmelizowana Cebula
Ser FontinaSer Fontina
ProsciuttoProsciutto
Szyjki Z KurczakaSzyjki Z Kurczaka
Można Smażoną Fasolę I Zielone ChilliMożna Smażoną Fasolę I Zielone Chilli
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Posypać trochę Parmigiano-Reggiano. Przesuń pizzę na gorący kamień i piec, aż ser topi się i skorupa zaczyna char, 3 do 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Parmigiano ReggianoParmigiano Reggiano
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
7
Wyjąć pizzę z piekarnika i pokroić na 6 kawałków.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
8
Podawać natychmiast.

Składniki

1(zima)drożdże aktywne suche* Zobacz notatkę kucharskądrożdże aktywne suche* Zobacz notatkę kucharską2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)1 duży bakłażan, obrany i pokrojony w 1/2-calowe rundy (potrzebujesz co najmniej 8 rund)2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka do pizzerii lub mieszanka 50/50 mąki chlebowej i mąki uniwersalnej, plus więcej do odkurzania (zalecane: Mąka do pizzerii Caputo 00 lub mieszanka 50/50 chleba Króla Artura i mąki uniwersalnej)mąka do pizzerii lub mieszanka 50/50 mąki chlebowej i mąki uniwersalnej, plus więcej do odkurzania (zalecane: Mąka do pizzerii Caputo 00 lub mieszanka 50/50 chleba Króla Artura i mąki uniwersalnej)2marchew grubo posiekanamarchew grubo posiekana2łodygi selera, oczyszczone i grubo posiekanełodygi selera, oczyszczone i grubo posiekane57Orzechy dowolne (posiekane)starty ser fontinastarty ser fontina1sprigrozmaryn świeżyrozmaryn świeży1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)barwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznaniabarwnik spożywczy Red Velvet (taki jak Lorann Professional Kitchen®) Red Velvet Bakery Emulsion) lub według uznania2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)1por, przyciętypor, przycięty596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwki czarne suszone soląoliwki czarne suszone solą2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkioliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia2(zima)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyTarty ser Parmiagano-Reggiano, w razie potrzebyTarty ser Parmiagano-Reggiano, w razie potrzeby907Orzechy dowolne (posiekane)prosciutto, skóra na końcu trzonu z delikatesów (zalecane: Prosciutto di San Daniele)prosciutto, skóra na końcu trzonu z delikatesów (zalecane: Prosciutto di San Daniele)1czerwona cebula, obranaczerwona cebula, obrana6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySólSól6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz6Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól morskaSól morska5(zima)masło niesolonemasło niesolone596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkifiltrowana wodafiltrowana woda1galon1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1 łyżeczka wędzonej soli hikorowej1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiwino białe (zalecane: Amaise)wino białe (zalecane: Amaise)596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiczosnek, obrany i pozostawiony w całościczosnek, obrany i pozostawiony w całości2żółta cebula, grubo posiekanażółta cebula, grubo posiekana

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico z 4.2 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 22 dolarów za butelkę.
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
Il Molino di Grace Solosangiovese Chianti Classico
12 miesięcy między stalą nierdzewną, dębowymi beczkami Slawońskimi, francuskimi barriques i tonneaux drugiego użycia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W17 hrs, 15 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia17
Magazyn