Ciasto brzoskwiniowe z chipotle
Chipotle Peach Pie może być właśnie tym deserem, którego szukasz. Ten przepis jest dla 8 osób. Za 11 centów za porcję ten przepis pokrywa 0% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 38 kalorii , 0 g białka i 1 g tłuszczu . Jeśli masz śmietanę, ciasto francuskie, brzoskwinie w syropie/soku extra light i kilka innych składników, możesz to zrobić. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a jedna powiedziałaby, że trafił w sedno. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 50 minut . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 0% , co jest możliwe do poprawienia. Blackberry Peach Pie , Peach Pie i Peach Pie Filling są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Rozwiń ciasto w 9-calowym naczyniu do ciasta; krawędzie faliste. Wyłóż nienakłuwane ciasto podwójną warstwą wytrzymałej folii.
Piec w temperaturze 450° przez 8 minut.
Zdejmij folię i piecz jeszcze 5 minut.
W międzyczasie odcedź brzoskwinie, zachowując sok. W małym rondelku wymieszaj mąkę kukurydzianą i sok brzoskwiniowy, aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Zdjąć z ognia, dodać brzoskwinie i papryczki chipotle i wymieszać.
Piecz w temperaturze 350° przez 30-35 minut lub do momentu, aż skórka będzie złocistobrązowa, a nadzienie bulgoczące (w razie potrzeby przykryj brzegi folią na ostatnie 20 minut, aby zapobiec nadmiernemu zrumienieniu). Ostudź na kratce.
W małej misce wymieszaj składniki polewy.
Podawać z ciastem. Resztki schłodzić.