Sernik Mascarpone
Sernik Mascarpone wymaga z grubsza 1 godzina i 10 minut od początku do końca. Na 1,51 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 700 kalorii, 11g białka, oraz 50 g tłuszczu. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, skórkę pomarańczową, jajka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 15%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Sernik Mascarpone, Sernik Mascarpone, oraz Sernik Mascarpone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj 9-calową patelnię springform lub 2 (12-count) mini patelnie do sernika za pomocą nieprzywierającego sprayu do gotowania. Owinąć zewnętrzną część patelni folią aluminiową.
Dodaj ciastka do dużej zamykanej torby. Przykryj torbę ręcznikiem kuchennym i zmiażdż wałkiem do ciasta, aż ciastka będą grubo zmielone. W średniej misce wymieszać okruchy ciastek z roztopionym masłem. Wciśnij mieszaninę na dno i 1 cal w górę boków przygotowanej patelni springform lub mini patelni do sernika. Umieścić na blasze i piec przez 5 minut.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić przed dodaniem nadzienia sernikowego.
Zmniejsz temperaturę piekarnika do 325 stopni F.
W misce robota kuchennego połączyć sery z cukrem, aż do całkowitego wymieszania.
Dodać jajka, 1 na raz, całkowicie po każdym dodaniu.
Dodaj szczyptę soli, ekstrakt z migdałów i skórkę pomarańczową i zmiksuj przez 10 sekund.
Wlać nadzienie do przygotowanej patelni ze skórką.
Umieść springform patelni do pieczenia i wlać tyle gorącej wody, aby przyjść 3/4 drogi w górę boki springform pan. Jeśli używasz patelni springform piec przez 1 godzinę, jeśli używasz patelni mini sernik piec do całkowitego ustawienia, około 25 do 30 minut. Ostrożnie wyjmij patelnię do pieczenia z piekarnika i przenieś patelnię springform z łaźni wodnej do lady i pozostaw do całkowitego ostygnięcia przed wyjęciem ciasta z patelni. Pokroić i podać.