Ciasto bezowe z lodami cytrynowymi

Ciasto bezowe z lodami cytrynowymi
Ciasto bezowe z lodami cytrynowymi to deser na 10 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 5 g białka, 18 g tłuszczu i łącznie 341 kalorii. Za 44 centy za porcję, ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest idealny na lato. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin. Mieszanka barwników spożywczych, cukru, masła i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 18% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Ciasto lodowe bezowe cytrynowe, ciasto lodowe cytrynowe bezowe i lody cytrynowe bezowe bez ubijania są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 150 stopni F. W średniej misce połącz mąkę, 3 łyżki cukru i szczyptę soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody CytrynoweLody Cytrynowe
2 Opakowania 14-uncjowe Lodów Cytrynowych, Zmiękczonych2 Opakowania 14-uncjowe Lodów Cytrynowych, Zmiękczonych
Lody Cytrynowe, ZmiękczoneLody Cytrynowe, Zmiękczone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie 8 Do 10 Kropli żółtego Barwnika SpożywczegoOpcjonalnie 8 Do 10 Kropli żółtego Barwnika Spożywczego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2
Dodać masło i skórkę z cytryny i za pomocą palców lub noża do ciasta rozetrzeć z mąką kruszonkę. Oddziel całe jajko, dodając białko do pozostałych dwóch, aby uzyskać polewę bezową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Lorann Profesjonalna Kuchnia®Lorann Profesjonalna Kuchnia®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie PotrzebyMąka Uniwersalna Plus Dodatkowa Ilość W Razie Potrzeby
3
Do ciasta dodać żółtko i wymieszać, aż powstanie miękkie ciasto. Wciśnij spód i boki 9-calowej blachy do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Odmiany GrzybówOdmiany Grzybów
4
Piec na złoty kolor, około 25 minut. Fajny. Lekko natnij skorupę ciasta ostrym nożem (przecinając mniej więcej połowę skórki) na 10 plasterków, aby ułatwić krojenie zamrożonego ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
5
Do dużej miski włóż lody cytrynowe i mieszaj sztywną szpatułką lub drewnianą łyżką, aż masa będzie gładka, około 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Uncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (okUncje Serka śmietankowego, Temperatura Pokojowa (ok
1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki1 Litr (około 4 Szklanek) Gęstej śmietanki
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Jeśli używasz, wymieszaj barwnik spożywczy. Wyłóż łyżką na spód ciasta, wygładź wierzch i włóż do zamrażarki do stwardnienia, na 2 godziny lub na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
Świeże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki TruskawekŚwieże Połówki Malin, Jagody Lub Plasterki Truskawek
7
Rozgrzej piekarnik do 500 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
8
Umieść wszystkie 3 białka, pozostałą 1/3 szklanki cukru i szczyptę soli w dużej żaroodpornej misce i umieść ją nad garnkiem z 1-calową wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże TruskawkiOpcjonalnie Bita Polewa I Pokrojone W Plasterki świeże Truskawki
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
9
Ubijaj, aż cukier się rozpuści, jajka będą ciepłe, a masa puszysta. Ubijaj mikserem elektrycznym na średnio-wysokiej prędkości, aż masa ostygnie, utworzą się gęste, błyszczące i sztywne szczyty, około 2 minut. Ubijaj ekstrakt waniliowy, aż się połączy.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej6 Uncji Wysokiej Jakości Niesłodzonej Czekolady, Grubo Posiekanej
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smakuświeżo Wyciśnięta Cytryna Lub Do Smaku
10
Rozsmaruj na zamrożonym cieście i włóż do piekarnika, aż beza się zarumieni, 1 do 2 minut. Pokrój i podawaj.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®

Polecane wino: Cream Sherry, Napój Alkoholowy, Składnik, Kategoria Produktów Spożywczych, (można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym), Sproszkowane Nasiona Lubczyku, Marynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek, Port, Wino Deserowe, Puszka Brzoskwiń, Odsączonych, Moscato, Typ Elementu Menu, Moscato Dasti

Kremowe sherry, napój alkoholowy i składnik to świetny wybór do lodów waniliowych. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Możesz spróbować Blanc de Bleu Cuvee Mousseux. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 16 dolarów za butelkę.
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu Cuvee Mousseux
Blanc de Bleu to kalifornijskie wino klasy premium Chardonnay z dodatkiem nuty jagód i delikatne wino musujące zarezerwowane na niezapomniane uroczystości. Oferuje uwodzicielskie smaki i świeżą, aromatyczną musację - wyraziście pastelową jagodami. Wszystko to zamknięte jest w imponująco seksownej butelce o gustownym stylu. Owoce Blanc de Bleu uprawiane są w cichych winnicach Północnej Kalifornii, znanych z chłodnej i przejrzystej bryzy – idealne warunki dla ekskluzywnych winogron i gleb, które podkreślają głęboko cechy smakowe. To wino musujące dobrze komponuje się z przystawkami, sushi i bardzo lekkimi posiłkami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W3 hrs
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
OkazjeLetnie
Magazyn