Ciasto śmietankowe z orzechami pekan kruche

Ciasto śmietankowe z orzechami pekan kruche
Kwaśna śmietana warstwa ciasto z pekan kruche może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 809 kalorii. Na 1,18 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz ekstrakt z migdałów, wodę, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 19%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, Ciasto Czekoladowe Z Kwaśną Śmietaną, oraz Easy Almond Sour Cream Layer Cake.

Instrukcje

1
Spray blachy do pieczenia z nonstick spray.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Połącz cukier, 1/4 szklanki wody i śmietanę z kamienia nazębnego w dużym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień i gotować bez mieszania, aż syrop ma głęboki bursztynowy kolor, od czasu do czasu szczotkowanie boków patelni mokrą szczotką do ciast, o 9 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem TatarskiKrem Tatarski
CukierCukier
SyropSyrop
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczotka Do CiastaSzczotka Do Ciasta
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Dodać posiekane orzechy pekan i wirować do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Orzechów PekanKawałki Orzechów Pekan
4
Wylać na przygotowaną blachę do pieczenia; rozprowadzić równomiernie. Chłodny kruchy całkowicie.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Wytnij 3 duże kawałki kruche (każdy około 1 1/2 cala).
6
Pokrój Pozostałe kruche kawałki na 1/3 cala. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.)
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Spryskaj dwie patelnie o średnicy 9 cali z wysokimi bokami 1 1/2 cala sprayem zapobiegającym przywieraniu. Dolna linia patelni z woskowanym papierem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Połącz ciasto mix, jajka, śmietana, olej, ekstrakt waniliowy i ekstrakt migdałowy w dużej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, ubić mieszaninę, aż dobrze wymieszane, o 3 protokół; złożyć w startej słodko-gorzkiej czekoladzie. Dziel ciasto równo między przygotowanymi patelniami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słodko-gorzka CzekoladaSłodko-gorzka Czekolada
Ekstrakt Z WaniliiEkstrakt Z Wanilii
Ekstrakt Z MigdałówEkstrakt Z Migdałów
Kwaśna śmietanaKwaśna śmietana
Ciasto MixCiasto Mix
JajkoJajko
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
3
Piec ciasta do brązowego na górze i tester włożony do środka wychodzi czysty, około 30 minut. Fajne ciasta w patelniach na stojakach 10 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Pokroić wokół ciasta poluzować; włączyć na stojaki. Oderwać papier i całkowicie ostudzić ciasto.
1
Połącz 1/2 szklanki brązowego cukru i 3 łyżki wody w ciężkim małym rondlu. Mieszaj na średnim ogniu, aż cukier się rozpuści. Zwiększyć ogień; gotować, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Zdjąć z ognia; ostudzić 5 minut.
3
Wymieszać w śmietanie. Beat 3 szklanki cukru pudru i masła w dużej misce, aż dobrze wymieszane. Ubić w brązowym cukrze. Ubij tyle pozostałego cukru pudru, aby utworzyć lukier, który jest wystarczająco gęsty, aby się rozprzestrzenić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
Brązowy CukierBrązowy Cukier
LukierLukier
MasłoMasło
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Umieść 1 warstwę ciasta, płaską stroną do góry, na talerzu.
5
Rozprowadzić 1 szklanką lukru.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
6
Posypać 1/2 szklanki małych kruchych kawałków; naciśnij do lukier. Wierzch drugą warstwą ciasta, płaską stroną w dół.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
7
Rozłóż pozostały lukier na wierzchu i bokach ciasta. Stań Duże kruche kawałki w środku ciasta. Ułóż mniejsze kruche kawałki w 1-calowej szerokości granicy wokół górnej krawędzi ciasta. (Można dokonać 1 dzień wcześniej. Przykryć kopułą ciasta i przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
LukierLukier
9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami9 Sterylizowanych Słoików Do Przetworów O Pojemności Pół Pinty Z Pokrywkami I Pierścieniami
8
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed podaniem.)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn