Ciasteczka Żurawinowo-Pomarańczowe
Ciasteczka żurawinowo-pomarańczowe to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 48. Jedna porcja zawiera 56 kalorii, 1G białka, oraz 2G tłuszczu. Na 8 centów za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbierz sól, zmielone goździki, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Ciasteczka Żurawinowo-Pomarańczowo-Orzechowe, Ciasteczka Żurawinowe Pomarańczowe, oraz Ciasteczka Żurawinowo-Pomarańczowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wysuszoną żurawinę i cukier granulowany mieszaj w maszynce, aż żurawina zostanie drobno zmielona i cukier zmieni kolor na czerwony.
Dodaj mąkę, proszek do pieczenia, skórkę pomarańczową, sól, ziele angielskie i goździki i pulsuj, aby połączyć.
Dodać masło i pulsować, aż mieszanina wygląda jak Gruboziarnisty posiłek.
Połącz sok żurawinowy, barwnik spożywczy i waniliowy w małej misce i dodaj do robota kuchennego wraz z jajkiem; pulsuj, aż powstanie ciasto.
Przenieść ciasto do miski, przykryć folią i przechowywać w lodówce do firmy, o 1 godzinę.
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 350 stopni F. Linia 2 blachy do pieczenia z pergaminem.
Zwijamy łyżeczki ciasta w kulki, następnie zwijamy kulki w cukier szlifierski i układamy około 1 1/2 cala od siebie na przygotowanych blachach do pieczenia.
Piec, przełączając pozycję patelni w połowie, aż ciasteczka będą po prostu ustawione na górze i złociste na dole, 18 do 24 minut.
Ostudzić 5 minut na blasze do pieczenia, a następnie przenieść do stojaków do całkowitego ostygnięcia.