Ciasta Z Krewetkami
Ciasta z krewetkami mogą być tylko bezmleczne i pescatariańskie przepis, którego szukałeś. Na 2,25 zł za porcję, ten przepis okładki 21% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 323 kalorie, 13g białka, oraz 12g tłuszczu każdy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i odbierz kolendrę, słodkie ziemniaki, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wielu ludziom spodobała się ta przystawka. Przepis ten zachwycił 537 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Ciasta Z Krewetkami, Ciasta z krewetkami, oraz Ciasta Z Krewetkami.
Instrukcje
Dodaj nasiona kminku, ziarna pieprzu, i kolendra do ciężkiej patelni średniej. Gotować na średnim ogniu, mieszając, aż pachnące i lekko tosty, o 8 protokół.
Zmiel przyprawy w blenderze lub młynku do przypraw (można użyć młynka do kawy, który został oczyszczony przez mielenie surowego ryżu), aż drobno zmielone.
Przełożyć do małej miseczki, wymieszać z cukrem i solą.
To daje około pół filiżanki. Będziesz potrzebował tylko 1 1/2 łyżeczki z przyprawy mix dla jednego przepisu ciast krewetek, więc przechowywać resztę do wykorzystania w przyszłości.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Kuchenkę mikrofalową słodkie ziemniaki i czosnek: słodkie ziemniaki przekłuć widelcem.
Piec w kuchence mikrofalowej przez około 15 minut, aż gotowe.
Natrzyj łyżkę oleju na nieobrane ząbki czosnku. Gotować w kuchence mikrofalowej kilka minut, do miękkości.
Niech czosnek i słodkie ziemniaki ostygną wystarczająco, aby obsłużyć. Czosnek obrać.
Słodkie ziemniaki przeciąć na pół i użyć łyżki, aby zgarnąć miąższ.
Połącz ugotowane słodkie ziemniaki i czosnek w misce i zacieru, aż będzie gładka.
Dodaj krewetki, kolendra, bułka tarta, jalapeño, cebula, i 1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw do miski ze słodkimi ziemniakami.
Wymieszać aż do dobrze wymieszanego. Doprawić solą.
Kształt pasztecików: użyj rąk, aby utworzyć mieszaninę na sześć pasztecików, o średnicy 3 cali.
Brown paszteciki: lekko odkurzyć krewetki ciasta w mące.
Podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju na dużej patelni na średnim ogniu.
Praca w partiach, gotować krewetki ciasta aż ładnie rumiane, dodając więcej oleju w razie potrzeby, o 2 protokół na stronę.
Umieść ciasta z krewetkami na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 191° do ogrzania przez, o 5 protokół.
Serwuj! Świetnie smakują z cytryną, sosem tatarskim i surówką.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc to moje najlepsze propozycje na krewetki. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Mark West Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.