Ciasta w kształcie ryb

Ciasta w kształcie ryb
Ciasto w kształcie ryby według przepisu można przygotować w około 1 godzinę i 30 minut. Za 84 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten deser ma 346 kalorii, 4 g białka i 13 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest przeznaczony dla 12 osób. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Udaj się do sklepu i kup kokos, cytrynę, mieszankę ciasta cytrynowego i kilka innych rzeczy, które przygotujesz już dziś. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 15%. Ten wynik nie jest aż tak niesamowity. Podobne przepisy obejmują ciasta w kształcie serca (mały domek), domowe przystawki w kształcie ryby oraz ciasta rybne i kulki rybne Naomi Duguid.

Instrukcje

1
Przygotuj ciasto zgodnie z instrukcją na opakowaniu, zastępując 1/2 szklanki wody mlekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Kolorze Czerwonym, żółtym, Zielonym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W Kolorze Czerwonym, żółtym, Zielonym I Niebieskim
9 Plasterków świeżej Cytryny9 Plasterków świeżej Cytryny
2
Dodaj 1 łyżeczkę skórki i ekstraktu z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Startej Skórki Cytryny, Podzielone2 łyżeczki Startej Skórki Cytryny, Podzielone
Ciepła, Mocna Parzona KawaCiepła, Mocna Parzona Kawa
3
Wlać ciasto do dwóch natłuszczonych i posypanych mąką dwóch części o średnicy 9 cali. okrągłe formy do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
4
Piec w temperaturze 350° przez 28-30 minut lub do momentu, aż wykałaczka wbita w środek będzie czysta. Studzimy przez 10 minut przed wyjęciem z foremek na drucianą kratkę, aby całkowicie ostygły.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wyraźny Aromat MasłaWyraźny Aromat Masła
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
5
Przygotuj budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu; dodać pozostałą skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I CzerwonyBarwnik Spożywczy W Formie Pasty Lub Płynu – Zielony, żółty, Niebieski I Czerwony
6
Ciastka pokroić na duże i małe ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
7
Każdą rybę przekrój poziomo na pół; rozsmaruj budyń na dolnych warstwach i wymień wierzchnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
8
Połóż rybę na dużym talerzu lub przykrytej desce (około 16 cali x 22 cale)
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
9
Połączyć ubitą polewę z cukrem pudrem; odłożyć 1 łyżkę stołową. Pozostałym lukrem posmaruj wierzch i boki każdej ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W PlasterkiDo 2 średnich Kiwi, Obranych I Pokrojonych W Plasterki
32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)32 Ciasteczka Imbirowe, Pokruszone (około 1-1/2 Szklanki)
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
10
Na każdą dużą rybę nałóż trzy oddzielne krople czerwonego barwnika spożywczego na jedną trzecią, trzy krople żółtego na środkową i trzy krople zielonego na dolną. Zaczynając od górnej krawędzi ryby, czubkiem łyżki formuj łuski i mieszaj kolory w lukier.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwony Kolor żywnościCzerwony Kolor żywności
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
11
W przypadku oczu utwórz 1-calowy. owalny na każdej dużej rybie z zarezerwowanym lukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
12
Umieść galaretkę na środku owalu.
Składniki, których będziesz potrzebować
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
13
W przypadku małych ryb zmieszaj jeden kolor barwnika spożywczego z lukierem, aby uzyskać rybę o jednolitym kolorze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rożek Cukru LodowegoRożek Cukru Lodowego
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
14
Przekrój cztery plasterki cytryny na pół; umieść dwie połówki na środku każdej dużej ryby, aby uzyskać płetwy. Wciśnij zaokrąglone krawędzie jednego plasterka w tył małej ryby, aby uzyskać ogon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórki Z CytrynySkórki Z Cytryny
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
15
Pozostałe plasterki pokroić na ćwiartki; połóż jeden lub dwa na dnie każdej dużej ryby, aby uzyskać płetwy, i dwa plasterki z każdej strony małej ryby, aby zachować płetwy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki
16
Umieść kokos w plastikowej torbie, wsyp 3-4 krople niebieskiego barwnika spożywczego i potrząsaj, aż kolor zostanie równomiernie rozprowadzony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Niebieski Kolor żywnościNiebieski Kolor żywności
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę1 Szklanka Kurczaka Z Rożna Pokrojonego W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa Starta Skórka Z Limonki, OpcjonalnieDodatkowa Starta Skórka Z Limonki, Opcjonalnie
17
Posyp kokosem wokół ryby, aby przypominała wodę. Przechowywać w lodówce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
Cippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie PlasterkiCippolini, Mała Włoska Słodka Cebula O Płaskim Kształcie, Obrana I Pokrojona W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Cream Sherry, Port, Moscato Dasti

Ciasto świetnie komponuje się z kremowym sherry, porto i moscato d'asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Barefoot Bubbly Extra Dry. Ma 4,4 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubble Extra Dry
Barefoot Bubbly Extra Dry Champagne oferuje aromaty dojrzałego jabłka uzupełnione nutami cytrusów. Tostowe smaki uzupełniają kremowe, trwałe wykończenie. Najlepiej smakuje schłodzone (36-40°F). To musujące wino jest doskonale zrównoważone wieloma warstwami owoców, które zachwycają podniebienie.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawDesery
Magazyn