Ciasta Mini Cassata
Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 81 kalorii, 2G białka, oraz 2G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 30 i kosztuje 83 centów za porcję. Mieszanka likieru amaretto, słodko-gorzka czekolada, ricotta i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Mini Ciasta Rumowe, Mini Ciastka Krabowe, oraz Mini Ciastka Krabowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W mini robocie kuchennym połączyć ricottę z cukrem cukierniczym i amaretto i puree, aż będzie bardzo gładka.
Dodaj połowę czekolady i kandyzowanej skórki pomarańczowej i pulse tylko do połączenia.
Rozłóż granulowany cukier na małym talerzu. Lekko naciśnij obie strony każdego okrągłego funta ciasta do cukru, aby pokryć, stukając nadmiar cukru. W dużej patelni nonstick, stopić połowę masła.
Dodać cukier Funt rundy ciasto w 2 partiach, używając pozostałego masła, i gotować na umiarkowanym ogniu, obracając raz, aż rundy są złote i cukier jest karmelizowany, o 1 minutę na stronę.
Przenieść rundy do stojaka do ostygnięcia lekko.
Umieść 6 rund na talerzach i wierzch połową mieszanki ricotty. Top z pozostałych rund i mieszanki ricotta.
Posypać pozostałą czekoladę i kandyzowaną skórkę pomarańczową na wierzchu i udekorować skórką pomarańczową.