Chrupiący kalafior z kaparami, rodzynkami i bułką tartą

Chrupiący kalafior z kaparami, rodzynkami i bułką tartą
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy przystawki, więc dać Chrupki kalafior z kaparami, rodzynki, i bułka tarta spróbować. Ten przepis służy 10. Na 87 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 151 kalorii, 4G białka, oraz 9g tłuszczu. Udaj się do sklepu i podnieś grubą bułkę tartą, kalafior, niskosolny bulion z kurczaka i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 32%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Pieczony kalafior z chrupiącą bułką tartą i złocistymi rodzynkami, Kalafior Z Migdałami, Rodzynkami I Kaparami, oraz Zapiekane przegrzebki z kalafiorem, kaparami i rodzynkami dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 218°. Wrzuć różyczki kalafiora z 3 łyżkami oliwy z oliwek w dużej misce; doprawić solą i pieprzem. Podzielić mieszaninę kalafiora między 2 duże obramowane blachy do pieczenia, rozłożenie w jednej warstwie. Piecz, rzucając od czasu do czasu, aż kalafior będzie złoty i chrupiący, o 45 minut. Czy z wyprzedzeniem: kalafior może być wykonany 4 godziny wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
PiekarnikPiekarnik
2
Odstawić w temperaturze pokojowej. Podgrzać przed użyciem.
3
W międzyczasie podgrzać pozostałe 3 łyżki oliwy z oliwek w małym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż tylko złoty, 5-6 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
5
Dodać kapary i gotować, aż zaczną pop, o 3 minuty dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KaparyKapary
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
6
Dodać bułkę tartą i wrzucić do herbu. Gotować, często mieszając, aż bułka tarta będzie złota, 2-3 minuty; przenieść mieszaninę bułki tartej na talerz i odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
7
Dodaj bulion z kurczaka i pastę anchois (jeśli używasz) do tego samego rondla. Doprowadzić do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta AnchoisPasta Anchois
Rosół Z KurczakaRosół Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
8
Dodać złote rodzynki i biały ocet winny i gotować, aż prawie cała ciecz zostanie wchłonięta, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Winny BiałyOcet Winny Biały
Złote RodzynkiZłote Rodzynki
9
Zdjąć z ognia i odstawić. Czy z wyprzedzeniem: bułka tarta i mieszanki rodzynek mogą być wykonane 2 godziny wcześniej. Przepłukać mieszaninę rodzynek przed kontynuowaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
RodzynkiRodzynki
10
Przełożyć ciepły kalafior do miski. Rozmieszać mieszankę rodzynek, a następnie wrzucić, aby równomiernie rozprowadzić. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
KalafiorKalafior
RodzynkiRodzynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
11
Kalafior posypać mieszanką bułki tartej i natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
KalafiorKalafior
Bułka TartaBułka Tarta
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia15
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn