Chrupiący Francuski Chleb Pistou

Chrupiący Francuski Chleb Pistou
Przepis chrupiący Francuski Chleb Pistou może zaspokoić swoje śródziemnomorskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Na 44 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 16 porcji z 177 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu każdy. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę chlebową, wodę, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 42%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Chrupiący Chleb Francuski, Potage francuski z Pistou, oraz Francuski w mgnieniu oka: Allumettes z Pistou.

Instrukcje

1
Połącz 3 1/2 szklanki mąki i następne 3 składniki; dodaj olej i następne 4 składniki i ubijaj z niską prędkością za pomocą wytrzymałego miksera elektrycznego, aż do wymieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2
Dodaj 1 1/3 szklanki gorącej wody; beat ze średnią prędkością do wymieszania. Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniatać do uzyskania gładkości i elastyczności (5 do 10 minut), dodając pozostałą mąkę w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Owies (szybki Lub Zwykły)Owies (szybki Lub Zwykły)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
3
Umieścić ciasto w dobrze nasmarowanej misce, obracając się do góry tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Pozwól wznieść się w ciepłym miejscu (85), wolnym od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia luzem.
5
Dziurkować ciasto w dół; obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię i lekko ugniatać 4 lub 5 razy. Podziel ciasto na pół. Uformować każdą porcję w okrągły bochenek i ułożyć na lekko natłuszczonej blasze do pieczenia posypanej mąką kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
PunchPunch
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
6
Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce, wolne od przeciągów, 45 minut lub do podwojenia luzem. Wykonaj 1/2-calowe głębokie cięcia w górnej części każdego bochenka ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
7
Połącz jajko i 1 łyżkę wody, dobrze mieszając; delikatnie zmiksuj mieszankę na bochenki.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Takie Jak M&m'sTakie Jak M&m's
8
Umieść płytką patelnię na Dolnym stojaku piekarnika; napełnij wrzącą wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
9
Umieść bochenki na środkowym stojaku.
10
Piec w temperaturze 400 przez 25 do 30 minut lub do momentu, gdy bochenki zabrzmią puste po naciśnięciu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki W CzekoladzieCukierki W Czekoladzie
11
Natychmiast wyjąć z patelni; schłodzić na stojakach z drutu.

Polecane wino: Bordeaux, Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Biały Bordowy

Francuski świetnie komponuje się z Bordeaux, szampanem i białym bordo. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Jedno wino, którego można spróbować to Amelia Brut rosé Cremant de Bordeaux. Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 23 dolarów.
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia Brut Rose Cremant de Bordeaux
Amelia wyświetla aromaty i smaki truskawek i czerwonych porzeczek, o średnim ciele i eleganckim wykończeniu. Bogactwo na podniebieniu i drobne pęcherzyki wynikają z winifikacji metodą Traditionnelle i starzenia się na osadzie.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia8
Magazyn