Chrupiące Ptysie Ziemniaczane
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe i lakto ovo Wegetariańskie przepisy do twojego pudełka z przepisami, chrupiące ptysie ziemniaczane mogą być przepisem, który powinieneś wypróbować. Za 73 centów za porcję, ten przepis okładki 22% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 8G białka, 8G tłuszczu i w sumie 335 kalorii. Ten przepis służy 12. 480 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z Taste of Home wymaga masła, soli, mleka i sera cheddar. Wiele osób naprawdę lubiło ten dodatek. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 76%, co jest całkiem niezłe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Chrupiące smakołyki ryżowe Reese ' s Puffs, Ptysie Ziemniaczane, oraz Ptysie Ziemniaczane.
Instrukcje
Umieść ziemniaki w dużym rondlu; dodaj wodę do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień; gotować bez przykrycia 10-15 minut lub do miękkości.
Zetrzyj ziemniaki, stopniowo dodając mleko, masło i sól; wymieszać z serem.
Przełóż do dużej miski; wstaw do lodówki pod przykryciem, 2 godziny lub do uzyskania wystarczającej twardości do uformowania.
W płytkim naczyniu połącz płatki kukurydziane i sezam. Uformuj mieszankę ziemniaczaną w 1-1 / 2 cala. kulki; zwiń w mieszankę płatków kukurydzianych.
Ułóż na blasze do pieczenia; przykryj i zamroź, aż będzie jędrna.
Przenieś do zamykanych plastikowych torebek do zamrażania. Zamrozić do 3 miesięcy.
Do podania: Rozgrzej piekarnik do 400°.
Ułóż mrożone ptysie ziemniaczane na natłuszczonych blachach do pieczenia.
Piec 15-20 minut lub na złoty kolor i podgrzać.